Viorica Dăncilă: E momentul ca preşedintele Iohannis să iasă din logica de campanie electorală

Viorica Dăncilă a scris, pe Facebook, că e momentul ca preşedintele Klaus Iohannis să iasă din logica de campanie electorală. Premierul îi propune şefului statului, cu privire la pactul între partide, un set de principii şi valori obligatorii pentru România.

2326 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: E momentul ca preşedintele Iohannis să iasă din logica de campanie electorală

Viorica Dăncilă: E momentul ca preşedintele Iohannis să iasă din logica de campanie electorală

„Am ascultat cu mult interes declaraţiile domnului preşedinte Iohannis de astăzi referitoare la Acordul Politic Naţional propus partidelor. Cred că este momentul ca preşedintele să iasă din logica de campanie electorală şi să îşi ia în serios atribuţiile constituţionale, concentrându-se pe ceea ce avem obligaţia să implementăm după rezultatele ultimelor alegeri. Românii nu au votat pentru ca voinţa lor să fie negociată între partide politice, au votat pentru că îşi doresc ca ceea ce au decis prin vot să fie transpus într-o legislaţie clară. Pentru asta nu este nevoie de înţelegeri între partide, ci de proiecte care să reflecte decizia oamenilor”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că PSD susţine consolidarea parcursului european al României, însă spune că nu trebuie omis din acordul propus de Klaus Iohannis un set de principii obligatorii pentru ţara noastră.

„Partidul Social Democrat susţine categoric demersurile esenţiale pentru consolidarea parcursului european al României şi tocmai de aceea credem că domnul preşedinte nu poate să omită din acest acord un set de principii şi obiective absolut obligatorii pentru ţara noastră: înlăturarea dublului standard, o Uniune Europeană în care toate statele membre să se bucure de aceleaşi drepturi şi beneficii, condamnarea ingerinţelor de orice fel în actul de justiţie - inclusiv a protocoalelor secrete - sau înlăturarea discriminării de salarizare pe teritoriul Uniunii. Sunt drepturi ale românilor, ca cetăţeni europeni, şi nu acceptăm omiterea lor dintr-un acord politic naţional”, a completat Dăncilă.

Preşedintele interimar al PSD încheie prin a spune că este necesar ca toate partidele şi instituţiile să reprezinte interesele cetăţenilor, „în niciun caz stratageme electorale şi jocuri de imagine”.

„Îmi doresc să avem în vedere voinţa exprimată şi interesele celor pe care îi reprezentăm, în niciun caz stratageme electorale şi jocuri de imagine. Nimeni nu ar trebui să îşi permită încercarea de a negocia politic dorinţa cetăţenilor exprimată prin vot. Vă propun, aşadar, domnule preşedinte, să acceptaţi completarea acestui acord prin includerea aspectelor de mai sus, ca să putem spune cu toţii că ne angajăm la cele mai bune măsuri şi obiective pentru România”, a conchis şeful Executivului.

Reacţia premierului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Alba Iulia, că PSD se eschivează de la semnarea pactului propus partidelor, acuzându-i pe social democraţi să încearcă acum boicotarea implementării referendumului pe justiţie. Şeful statului a precizat că şi propunerea social-democraţilor, de a aduce amendamente pactului, e o formulă de tergiversare.

Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,
pact

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici