- Home
- Tehnologie
- (11.09.2020, 17:42)
- Anamaria Abaluta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atacatorii informatici profită de începerea şcolii: 40% dintre mesajele trimise pe tema COVID-19 sunt false. Cum te poţi proteja?
- Atacatorii informatici trimit mesaje false pentru a fura date personale şi financiare
- 40% dintre mesajele trimise pe tema COVID-19 sunt false
- Specialiştii atenţionează că odată cu începerea şcolii, atacatorii ar putea să lovească din nou
Urmărește
159 afișări
FOTO: Profimedia
Ai grijă la atacatorii informatici! Nu lua de bune toate mesajele pe care le primeşti, în special pe email. Patru din zece dintre mesajele pe tema pandemiei de COVID-19 trimise în prima jumătate a anului, au fost false.
Atacatorii cibernetici au trimis mesaje în numele guvernelor, băncilor, companiilor de curierat, spitalelor sau instituţiilor internaţionale din domeniul sănătăţii. Odată cu începerea şcolilor, specialiştii în securitate informatică prevăd un nou val de atacuri cibernetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Noi explozii de dispozitive în Liban. Cel puțin 5 morți și 300 de persoane au fost rănite în valul actual de explozii
-
România ar putea găzdui facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean
-
Noi dispozitive de comunicare folosite de Hezbollah au explodat în Liban. Zeci de persoane rănite
-
Daniel Fenechiu: PNL a depus un proiect de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze la Senat
„Pe fondul reînceperii anului şcolar, estimăm că atacatorii vor profita de faptul că părinţii vor căuta să se aprovizioneze cu măşti şi produse medicale, precum spirt şi geluri antibacteriene, şi vor crea probabil campanii şi mesaje cu oferte promoţionale. Bineînţeles, acele magazine virtuale vor fi fictive, scopul lor fiind acela de a colecta date personale şi date financiare. Înainte de a cumpăra orice produs online, recomandăm tuturor să verifice cu atenţie numele comerciantului, reputaţia acestuia, eventual să apeleze la comercianţi online cu care au mai lucrat în trecut şi care s-au dovedit a fi de încredere, şi nu în ultimul rând să folosească o soluţie de securitate pe toate dispozitivele pe care le folosesc, fie că este vorba de telefon, tabletă, laptop, sau desktop”, spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică.
Citește pe alephnews.ro: Atacul ucrainean a provocat o explozie atât de puternică încât a fost înregistrată de stațiile seismice din Rusia. Care sunt noile informații
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Instagram introduce conturi speciale pentru minori, cu măsuri mai aspre de confidențialitate și siguranță
”Fără milă”: Multinaţionala prezentă şi în România care a decis să cheme înapoi angajaţii 5 zile pe săptămână la birou
Cum a reuşit un magnat indian să întoarcă cu susul în jos una dintre cele mai scumpe piete imobiliare din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
CANCAN.RO
Mihaela BILIC indică alimentul care duce la obezitate infantilă. Mulți copii îl consumă seara, la cină
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe