A fost creat aparatul care creşte procentul de precipitaţii. Care sunt efectele sale asupra oamenilor

  • Profesorului Wang Guangqian din Beijing a creat un aparat care creşte procentul de precipitaţii.
  • Aparatul creat produce unde sonore de doar 160 de decibeli care fac norii să "vibreze".
  • Deşi aparatul nu are niciun efect asupra oamenilor, poate să aibă efecte nocive asupra animalelor.
1091 afișări
Imaginea articolului A fost creat aparatul care creşte procentul de precipitaţii. Care sunt efectele sale asupra oamenilor

A fost creat aparatul care creşte procentul de precipitaţii. Care sunt efectele sale asupra oamenilor

Foarte multe regiuni de pe suprafaţa planetei suferă de secetă, aşa că, o echipă de cercetători a descoperit cum, cu ajutorul ştiinţei, să se poată stimula natura să producă o cantitate mai mare de precipitaţii.

Profesorul Wang Guangqian de la Universitatea Tsinghua din Beijing a testat teoria. El a descoperit că undelele de frecvenţă scăzută direcţionate către nori pot creşte cantitatea de precipitaţii cu 17%.
 
Sunetele abia pot fi auzite de către oameni, acestea având doar 160 de decibeli. Studiul a fost publicat în jurnalul Scientia Sinica Technologica.
 
Profesorul Wang plănuieşte ca pe viitor să producă variante mobile ale aparatului care produce undele şi să poate fi controlat de la distanţă. Există şi critici ale tehnologiei: ei spun că va afecta animalele sălbatice.
 
China a mai testat în ultimii ani varianta unei ploi artificiale creată cu ajutorul unor avioane numite Ganlin 1. Adică "ploaie dulce" în mandarină.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici