Acţiune legală împotriva platformelor de socializare pentru conţinutul extremist

  • Comisarul pentru Siguranţa Online emite notificări legale către marile platforme de socializare, inclusiv Google, Meta (fostul Facebook), Twitter (X), WhatsApp, Telegram şi Reddit.
  • Notificările solicită transparenţă cu privire la eforturile acestor platforme de a combate extremismul online, în urma îngrijorărilor legate de răspândirea materialelor teroriste şi violente.
  • Platformele de social media sunt obligate să ofere răspunsuri detaliate despre strategiile lor de combatere a extremismului şi despre măsurile de protecţie a utilizatorilor, având la dispoziţie 49 de zile pentru a răspunde solicitărilor Comisarului pentru Siguranţa Online.
305 afișări
Imaginea articolului Acţiune legală împotriva platformelor de socializare pentru conţinutul extremist

Acţiune legală împotriva platformelor de socializare pentru conţinutul extremist

Comisarul pentru Siguranţa Online (autoritatea independentă de reglementare a siguranţei online din Australia) a emis notificări legale către marile platforme de socializare, inclusiv Google, Meta (fostul Facebook), Twitter (acum cunoscut sub numele de X), WhatsApp, Telegram şi Reddit, cu privire la responsabilitatea lor în limitarea răspândirii conţinutului extremist online, scrie Gizmodo.

Mişcat de preocupările privind diseminarea materialului terorist şi violent, comisarul solicită transparenţă din partea acestor platforme cu privire la eforturile lor de combatere a extremismului şi protejare a utilizatorilor, în special în contextul evenimentelor precum masacrul de la Christchurch şi alte acte de violenţă legate de radicalizarea prin intermediul reţelelor de socializare.

Raportul Tech Against Terrorism, susţinut de Organizaţia Naţiunilor Unite, a evidenţiat utilizarea incorectă a tehnologiei de către extremişti, inclusiv a chatbot-urilor AI, pentru propagarea conţinutului nociv.

Notificările legale, emise în conformitate cu puterile de transparenţă ale Legii privind Siguranţa Online, solicită răspunsuri detaliate din partea companiilor de social media cu privire la strategiile lor de abordare a extremismului pe platformele lor.

Telegram-ul este identificat ca o platformă cheie pentru conţinutul extremist, cu YouTube, Twitter (X), Facebook şi Instagram, de asemenea implicate.

Comisarul subliniază necesitatea reglementării şi a notificărilor obligatorii, având în vedere reticenţa companiilor de a aborda problema voluntar. Telegram şi Reddit vor fi, de asemenea, întrebate cu privire la măsurile lor de detectare a materialelor de abuz asupra copiilor.

Fiecare platformă are 49 de zile pentru a furniza un răspuns cuprinzător la întrebările Comisarului pentru Siguranţa Online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici