Acţiunile şi veniturile Nvidia au explodat după ce compania a anunţat că "inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură"

Acţiunile Nvidia au crescut, după ce cea mai valoroasă companie de cipuri din lume a raportat venituri trimestriale în creştere cu 265% şi a estimat vânzări şi mai mari datorită unei frenezii pentru inteligenţa artificială.

3440 afișări
Imaginea articolului Acţiunile şi veniturile Nvidia au explodat după ce compania a anunţat că "inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură"

Frenezia pentru inteligenţa artificială. Nvidia a depăşit Google după ce a anunţat veniturile trimestriale în creştere cu 265%

Veniturile au fost de 22,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, depăşind cu mult aşteptările Wall Street de 20,4 miliarde de dolari. Nvidia a declarat că se aşteaptă ca veniturile pentru trimestrul curent să fie de 24 miliarde de dolari.
 
"Analiza datelor şi inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură. Cererea creşte vertiginos la nivel mondial în companii, industrii şi naţiuni", a declarat Jensen Huang, fondatorul şi directorul executiv al Nvidia.
 
Compania cu sediul în California are o evaluare de piaţă de aproximativ 1,7 trilioane de dolari şi a eclipsat Alphabet, compania-mamă a Google, ca fiind a treia cea mai valoroasă companie listată la bursă. Acţiunile au câştigat peste 8%.
 
Nvidia a fost cel mai mare motor de creştere a S&P 500 în acest an, impulsionând aproximativ un sfert din câştigurile înregistrate de indice. Importanţa sa a devenit atât de mare încât unii investitori şi analişti anticipau raportul financiar de miercuri ca deţinând un risc la nivelul întregii pieţe asemănător cu publicarea datelor privind inflaţia.
 
Nvidia a declarat că profitul pe acţiune a ajuns la 4,93 dolari în trimestrul al patrulea, depăşind aşteptările analiştilor de 4,59 dolari, potrivit estimărilor LSEG.
 
Venitul net a crescut cu 770%, la 12,3 miliarde de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind de asemenea aşteptările analiştilor, de 10,4 miliarde de dolari.
 
Nvidia, care a fost fondată în 1993 ca furnizor de plăci grafice pentru jocuri pe calculator, a devenit un indicator al cererii de inteligenţă artificială, deoarece marile companii de tehnologie, precum Alphabet, Microsoft, Amazon şi Meta, şi-au mărit investiţiile în inteligenţa artificială. 
 
Cipurile sale de vârf, cum ar fi H100, au devenit standardul industriei pentru dezvoltatorii de AI pentru a prelucra date pentru modele lingvistice mari. Acest lucru a anunţat o nouă industrie cunoscută sub numele de AI generativă, generând chatbots şi alte programe care pot învăţa, înţelege şi genera informaţii sub formă de text, imagini şi video.
 
Succesul rapid al ChatGPT de la OpenAI a ajutat la transformarea cipurilor H100 în cel mai fierbinte produs din Silicon Valley anul trecut. Meta intenţionează să îşi aducă stocul total de cipuri H100 la 350.000 în 2024, a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg în ianuarie. Oferta, mai degrabă decât cererea, a devenit principala constrângere asupra creşterii Nvidia pe termen scurt.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici