Uber Eats va începe să livreze mâncare în Japonia cu ajutorul roboţilor

  • Uber Eats colaborează cu Mitsubishi Electric şi cu compania de robotică Cartken pentru a începe să transporte alimente cu ajutorul roboţilor în Japonia.
  • Micuţii roboţi vor începe livrările până la sfârşitul lunii martie într-o zonă selectă din Tokyo.
  • Vestea marchează cel mai recent efort comun al Uber Eats şi Cartken, care oferă deja livrări robotizate în Miami şi în Fairfax, Virginia.
570 afișări
Imaginea articolului Uber Eats va începe să livreze mâncare în Japonia cu ajutorul roboţilor

Uber a anunţat marţi că Uber Eats se asociază cu Mitsubishi Electric şi cu compania de robotică Cartken, specializată pe partea de livrări, pentru a începe să transporte alimente cu ajutorul roboţilor în Japonia, transmite CNBC.

Livrările cu ajutorul roboţilor vor începe până la sfârşitul lunii martie într-o zonă selectă din Tokyo, potrivit companiilor. Uber Eats a precizat că Japonia va fi primul loc internaţional al operaţiunilor sale de livrare autonomă, care până în prezent au fost limitate la câteva oraşe din Statele Unite.

Cartken a fost fondată în Oakland, California, în 2019, de foşti angajaţi ai Google. Robotul său "Model C", care foloseşte inteligenţa artificială pentru a se orienta în mediul înconjurător şi se poate apropia de viteza de mers a oamenilor, va constitui flota de roboţi curieri din Japonia. Mitsubishi Electric va superviza operaţiunile, au precizat companiile.

"Această colaborare semnifică un salt înainte în redefinirea viitorului livrării de alimente, făcându-l mai accesibil şi mai sustenabil pentru consumatorii din Japonia", a declarat într-un comunicat Anjali Jindal Naik, cofondator al Cartken.

Vestea din Japonia marchează cel mai recent efort comun al Uber Eats şi Cartken, care oferă deja livrări robotizate în Miami şi în Fairfax, Virginia.

De asemenea, Uber Eats a încheiat parteneriate cu companiile de robotică Motional, Nuro şi Serve Robotics pentru livrări autonome în alte oraşe din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici