Adio ştiri gratis pe Facebook? Meta intenţionează să pună capăt accesului la ştiri după ce o lege obligă giganţii tech să plătescă editorii în Canada

Meta intenţionează să pună capăt accesului la ştiri pe Facebook şi Instagram pentru toţi utilizatorii din Canada odată ce va intra în vigoare o legislaţie aprobată de parlament care obligă giganţii tech să plătească editorii de ştiri, a declarat joi compania.

572 afișări
Imaginea articolului Adio ştiri gratis pe Facebook? Meta intenţionează să pună capăt accesului la ştiri după ce o lege obligă giganţii tech să plătescă editorii în Canada

Adio ştiri gratis pe Facebook? Meta intenţionează să pună capăt accesului la ştiri după ce o lege obligă giganţii tech să plătescă editorii în Canada

Legislaţia, cunoscută sub numele de Legea privind ştirile online, a fost aprobată de camera superioară a Senatului în cursul zilei de joi şi va deveni lege după ce va primi aprobarea din partea guvernatorului general, o formalitate.

Legislaţia a fost propusă în urma plângerilor venite din partea industriei media din Canada, care doreşte o reglementare mai strictă a companiilor de tehnologie.

"Astăzi, confirmăm că disponibilitatea ştirilor va fi încheiată pe Facebook şi Instagram pentru toţi utilizatorii din Canada înainte de intrarea în vigoare a Legii privind ştirile online", a declarat Meta într-un comunicat.

Facebook a spus că ştirile nu au nicio valoare economică pentru companie şi că utilizatorii săi nu folosesc platforma pentru ştiri.

Legea trasează reguli pentru a forţa platforme precum Facebook şi Google să negocieze acorduri comerciale şi să plătească editorii de ştiri pentru conţinutul lor, o lege similară a fost adoptată în Australia în 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici