Apple avertizează asupra unui "atac cu spyware" asupra utilizatorilor din India şi alte 91 de ţări

Apple şi-a avertizat utilizatorii din India şi din alte 91 de ţări că sunt posibile victime ale unui „atac mercenar de spyware”, potrivit unui e-mail de notificare trimis utilizatorilor vizaţi.

907 afișări
Imaginea articolului Apple avertizează asupra unui "atac cu spyware" asupra utilizatorilor din India şi alte 91 de ţări

Apple avertizează asupra unui "atac cu spyware" asupra utilizatorilor din India şi alte 91 de ţări

Compania a descoperit că atacatorii au încercat să „compromită de la distanţă iPhone-urile”, a precizat Apple în e-mailul de notificare văzut de Reuters.

Atacurile de tip mercenary spyware sunt rare şi mult mai sofisticate decât activităţile obişnuite ale infractorilor cibernetici sau programele malware, potrivit e-mailului de notificare citat.

Producătorul iPhone a trimis notificări de ameninţare de acest tip de mai multe ori pe an începând din 2021, se arată în e-mailul de notificare, adăugând că a notificat până în prezent utilizatori din peste 150 de ţări.

În octombrie 2023, unii legislatori indieni au distribuit pe reţelele de socializare capturi de ecran ale unei notificări care citează producătorul iPhone: „Apple crede că sunteţi ţinta unor atacatori sponsorizaţi de stat care încearcă să compromită de la distanţă iPhone-ul asociat cu ID-ul dvs. de Apple”.

Compania a declarat atunci că nu a atribuit notificările de ameninţare „niciunui atacator specific sponsorizat de un stat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici