Apple suspendă planurile de a utiliza cipuri YMTC din China după o decizie a Statelor Unite

Gigantul tehnologic american Apple şi-a suspendat planurile de a utiliza în iPhone-uri cipuri de memorie de la compania chineză Yangtze Memory Technologies Co, după ce Washingtonul a impus controale mai stricte împotriva companiilor chineze, a relatat luni Nikkei.

774 afișări
Imaginea articolului Apple suspendă planurile de a utiliza cipuri YMTC din China după o decizie a Statelor Unite

Apple plănuise iniţial să înceapă să folosească cipurile de memorie flash NAND ale YMTC, finanţate de stat, încă din acest an, a precizat Nikkei, citând persoane familiarizate cu această chestiune. Era planificat ca cipurile să fie folosite iniţial doar pentru iPhone-urile vândute pe piaţa chineză.

Compania lua în considerare posibilitatea de a achiziţiona în cele din urmă până la 40% din cipurile necesare pentru toate iPhone-urile de la YMTC, a precizat ziarul, citat de Reuters.

Apple mută o cantitate mai mare de producţie în Vietnam şi India pentru a realiza produse precum Airpods şi noile iPhone-uri. 

Săptămâna trecută, Statele Unite au adăugat principalul producător chinez de cipuri de memorie YMTC şi alte 30 de entităţi chineze pe o listă de companii pe care oficialii americani nu au putut să le inspecteze, intensificând tensiunile cu Beijingul, pornind un cronometru de 60 de zile care ar putea declanşa sancţiuni mult mai dure.

Setul extins de controale la exporturi al administraţiei Biden asupra Chinei este o încercare de a încetini progresele tehnologice şi militare ale Beijingului prin tăierea aprovizionării ţării cu anumite cipuri semiconductoare fabricate oriunde în lume cu echipamente americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici