Atacuri cibernetice. Cele mai ridicate niveluri de atacuri DDoS din toate timpurile

Războiul cibernetic din Ucraina duce la cele mai ridicate niveluri de atacuri DDoS din toate timpurile. Atacurile cibernetice au arătat inclusiv o durată fără precedent pentru sesiunile DDoS, în special cele care vizează resursele de stat şi băncile.

1303 afișări
Imaginea articolului Atacuri cibernetice. Cele mai ridicate niveluri de atacuri DDoS din toate timpurile

Atacuri cibernetice. Cele mai ridicate niveluri de atacuri DDoS din toate timpurile

Comparativ cu primul trimestru al anului 2021, numărul de atacuri Distributed Denial of Service (DDoS) în primul trimestru al acestui an a crescut de 4,5 ori, un număr considerabil de atacuri probabil să fie rezultatul hacktivismului.

De asemenea, atacurile au arătat o durată fără precedent pentru sesiunile DDoS, în special cele care vizează resursele de stat şi băncile.

Atacurile de tip Distributed Denial of Service (DDoS) sunt concepute pentru a întrerupe resursele de reţea utilizate de companii şi organizaţii şi pentru a le împiedica să funcţioneze în condiţii bune. Ele devin şi mai periculoase dacă sistemele compromise sunt din sectoarele guvernamentale sau financiare, deoarece blocarea acestor servicii are efecte secundare care afectează populaţia largă.

Primul trimestru al anului 2022 a înregistrat o creştere bruscă a atacurilor la sfârşitul lunii februarie, ca urmare a crizei din Ucraina.

Comparativ cu datele din trimestrul al patrulea din 2021, care înregistrase cel mai mare număr de atacuri DDoS din toate timpurile, primul trimestru al anului 2022 a avut o creştere a numărului total de DDoS cu 46%, respective de 4,5 ori comparativ cu acelaşi trimestru din 2021.

Cantitatea de atacuri „inteligente” sau avansate şi direcţionate a marcat, de asemenea, o creştere notabilă, de 81% faţă de recordul anterior, din Q4 2021. Atacurile nu au fost efectuate doar pe scară largă, ci au fost şi inovatoare.

Exemplele includ un site care imită popularul joc puzzle 2048 pentru a gamifica atacurile DDoS asupra site-urilor web ruseşti şi un apel care are scopul de a construi o armată IT de voluntari pentru a facilita atacurile cibernetice.

Cel mai lung atac a fost detectat pe 29 martie, cu o durată atipic de lungă, de 177 de ore, spun experţii Kaspersky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici