Avertismentul unui studiu: Gamerii riscă să îşi piardă auzul

  • Jucătorii care au volumul ridicat la jocurile video îşi pot pune în pericol auzul, conform unui studiu.
  • Cercetarea, bazată pe 14 studii şi peste 50.000 de participanţi, indică riscul pierderii ireversibile a auzului sau apariţia tinitusului în urma expunerii prelungite la sunete puternice în timpul jocurilor.
519 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui studiu: Gamerii riscă să îşi piardă auzul

Avertismentul unui studiu: Gamerii riscă să îşi piardă auzul

Gamerii care obişnuiesc să joace jocuri video la un volum ridicat îşi pot pune auzul în pericol, avertizează un studiu publicat în revista britanică MBJ Public Health, informează Pubity.

Cercetarea, care a inclus 14 studii cu peste 50.000 de participanţi din anii 1990 încoace, sugerează că expunerea îndelungată la sunete puternice în timpul jocurilor video ar putea duce la pierderea ireversibilă a auzului sau la apariţia tinitusului (un ţiuit constant în urechi).

Anumite jocuri cu tematică de împuşcături au generat niveluri medii de zgomot în căşti între 88,5 şi 91,2 decibeli, depăşind limita de siguranţă recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care este de 80 de decibeli pentru 40 de ore pe săptămână. Dar limita de siguranţă a expunerii la zgomot scade rapid - adulţii ar trebui să asculte zgomote de 85 de decibeli doar patru ore pe săptămână şi maxim o oră şi 15 minute de zgomote la 90 de decibeli. Pragurile sunt mai mici pentru copii, iar cei care sunt mari jucători ar putea fi mai expuşi riscului.

Cercetătorii susţin necesitatea unor campanii de conştientizare sporită asemănătoare celor pentru muzica live şi utilizarea căştilor. În timp ce recunosc necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a stabili legătura strânsă între jocurile video şi problemele de auz, dovezile existente conduc la apeluri pentru intervenţii precum educarea jucătorilor cu privire la riscurile potenţiale şi promovarea practicilor de ascultare sigure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici