Celebrităţile din America boicotează platforma Twitter după ce a fost cumpărată de Elon Musk

  • În maniera cum au demisionat secretarii şi miniştrii în semn de protest faţă de fostul premier britanic Boris Johnson, celebrităţile americane părăsesc Twitterul abia recent preluat de Elon Musk.
  • Elon Musk este acuzat pentru promovarea discursului de instigare la ură, a rasismului, a fascismului, a dezinformării şi a tratamentului inuman faţă de angajaţi.
  • Celebrităţile, renunţând una după alta la conturi, speră să falimenteze compania Twitter, ceea ce ar însemna ca Meta (Facebook, Instagram) să capete monopol în domeniul social media.
1478 afișări
Imaginea articolului Celebrităţile din America boicotează platforma Twitter după ce a fost cumpărată de Elon Musk

Hepta

Elon Musk a cumpărat platforma la un preţ 44 de miliarde de dolari, provocând reacţii, ameninţări de boicot şi o bătălie juridică la scară largă. 

Directorul companiei Tesla, acum director al Twitterului, susţine că luptă în numele libertăţii de exprimare. Vineri, 28 octombrie,  a scris pe Twitter: „Păsarea este eliberată”.

Shonda Rhimes, regizoarea serialului Grey's Anatomy a părăsit platforma sâmbătă (29 octombrie), postând pe Twitter: „Nu rămân pentru orice a plănuit Elon. Pa".

Contul lui Rhimes este încă activ, deşi nu a mai postat de atunci.

Jameela Jamil, actriţa care a jucat în serialul She Hulk, o producţie Disney+, şi-a dezactivat prima dată contul după oferta iniţială a lui Musk din aprilie, din cauza îngrijorării cu privire la modul în care platforma s-ar schimba. 

Ea a scris: „Ah, a obţinut Twitter. Aş dori ca el să afle că acesta este ultimul meu tweet... Mă tem că această ofertă pentru libertatea de exprimare va ajuta această platformă infernală să atingă forma sa finală de ură, bigotism şi misoginie, nelegiuita”, a adăugat ea.

Mia Farrow  a ameninţat că va părăsi platforma în aprilie  în urma ştirilor despre prima ofertă a lui Musk, din cauza temerilor ca site-ul o să devină mai „toxic” şi „odios”. 

Într-un tweet şters de atunci, vedeta Watcher a  scris: „Ei bine, dacă Twitter devine şi mai toxic – cu minciuni de trădare marca Trumpy şi   ură – va fi luat mai puţin în serios, iar oamenii ca mine vor renunţa la Twitter pentru liniştea sufletească”.

Mai târziu, ea i-a scris un tweet lui Musk, în care scria: „Păstrează Twitter demn de realizările tale anterioare şi de oamenii legali de pretutindeni”.

În prezent, este încă pe Twitter de vineri (28 octombrie). 

Shaun King, activist, şi-a şters temporar contul de Twitter după ce preluarea a fost anunţată în aprilie, spunând că achiziţia miliardarului a fost „nu despre stânga versus dreapta”, ci „despre puterea supremaţiei albe”.

El a scris: „Omul a fost crescut în apartheid de un naţionalism alb. Este supărat că Twitter nu va permite naţionaliştilor albi să  hărţuiască oamenii de culoare. Aceasta este definiţia lui despre libertatea de exprimare.”

De la revenirea lui Musk pe Twitter, King l-a criticat  pe Musk de multe ori. 

Amy Siskind, activistă şi scriitoare,  a fost o oponentă vocală a lui Musk şi a preluării platformei. Ea a scris: „Orice conţinut pe care îl ofer aici merge direct către îmbogăţirea unui bărbat, care cred că este absolut îngrozitor”, şi le-a spus urmăritorilor ei că va folosi Facebook în schimb.

Siskind a mai scris: „Twitter sub Elon Musk este următorul Musk Social”, comparând-o cu platforma Truth Social a lui Donald Trump. Ea  încă a rămas pe platformă.

George Takei, actor din serialul Star Trek,  a spus că ar lua în considerare părăsirea platformei din cauza temerilor că ar putea deveni „mai toxic”.

El a scris: „Lupta împotriva fascismului, a dezinformarii şi a urii necesită luptători duri.  Sper să rămâneţi în luptă, chiar lângă mine”, a adăugat el, potrivit publicaţiei The Independent

Alte celebrităţi care intenţionează să-l boicoteze pe Elon Musk sunt Josh Gad,  Rob Reiner, Brian Koppelman, Alexander Winters şi Toni Braxton, scrie Aleph News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici