"Chief Twit" anunţă noi concedieri. Angajaţii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk, iar marile companii americane boicotează platforma

  • Musk caută să reducă aproximativ jumătate din forţa de muncă. Sunt vizate chiar şi angajate însărcinate în opt luni.
  • Angajaţii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk pentru abuzuri
  • Toţi angajaţii urmează să afle până la ora 16:00 GMT dacă vor fi disponibilizaţi
  • Marile companii americane încep să boicoteze Twitter, de la Audi şi Generals Motors la Oreo şi Pfizer.
  • Aproape un milion de conturi au fost suspendate în decurs de o săptămână
928 afișări
Imaginea articolului "Chief Twit" anunţă noi concedieri. Angajaţii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk, iar marile companii americane boicotează platforma

Twitter, Elon Musk

Angajaţii Twitter sunt terorizaţi de Elon Musk 

Twitter Inc şi-a închis temporar birourile vineri, după ce Elon Musk le-a comunicat angajaţilor că vor fi informaţi printr-un e-mail în cursul acestei zilei dacă vor fi disponibilizaţi.

Mişcarea vine după o săptămână de incertitudine cu privire la viitorul companiei sub noul proprietar Elon Musk.

Compania de social media a transmis într-un e-mail adresat personalului că va fi informat până vineri la ora 9:00, ora Pacificului (12:00 EDT/16:00 GMT) despre reducerile de personal.

„În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece vineri prin procesul dificil de reducere a forţei de muncă la nivel mondial”, se arată în e-mailul trimis joi,  transmite Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, urmăreşte să concedieze 3.700 de angajaţi pe Twitter, sau aproximativ jumătate din forţa de muncă, în timp ce încearcă să reducă costurile şi să impună o nouă etică a muncii. 

Angajaţii Twitter şi-au exprimat frustrările legate de disponibilizări pe reţeaua de socializare, folosind hashtag-ul #OneTeam 

Utilizatorul Rachel Bonn a postat pe Twitter: „Joia trecută în biroul din  San Francisco a fost într-adevăr ultima zi în care Twitter a fost Twitter. Sunt însărcinată în 8 luni şi am un copil de 9 luni. Tocmai mi-a fost întrerupt accesul de la laptop”.

Răspunzând la thread-ul #OneTeam, şeful de Siguranţă şi Integritate al Twitter Yoel Roth, i-a răspuns: „Tweeps: DM-urile mele (rute de mesaje directe) sunt întotdeauna deschise pentru tine. Spune-mi cum te pot ajuta.

Roth a fost cel mai înalt director care a trimis un mesaj public printr-un tweet de sprijin pentru personalul care îşi pierde locul de muncă. De asemenea, încă pare că îşi păstreză locul de muncă. Săptămâna trecută, Musk l-a susţinut pe Roth, invocând „integritatea sa ridicată” după ce a fost sunat din cauza unor tweet-uri critice la adresa fostului preşedinte american Donald Trump cu ani în urmă.

Unii angajaţi au postat pe Twitter că accesul lor la sistemul IT al companiei a fost blocat şi s-au temut dacă asta sugerează că au fost disponibilizaţi.

Se pare că sunt şomer. Tocmai m-au deconectat de la laptopul meu de serviciu şi am fost eliminat din Slack”, a scris pe Twitter un utilizator cu contul @SBkcrn, al cărui profil este descris ca fost manager senior al comunităţii pe Twitter.

Angajaţii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk 

Un proces colectiv a fost intentat joi împotriva Twitter de către angajaţii săi care au susţinut că compania efectuează concedieri în masă fără a furniza preavizul necesar cu 60 de zile, încălcând legea federală şi din California.

Procesul a cerut, de asemenea, instanţei federale din San Francisco să emită un ordin prin care să interzică companiei Twitter să solicite angajaţilor disponibilizaţi să semneze documente fără a-i informa cu privire la starea cazului.

Disponibilizările, care erau aşteptate de mult, au răcit cultura corporativă deschisă a Twitter, care a fost lăudată de mulţi dintre angajaţii săi.„Dacă vă aflaţi într-un birou sau în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceţi acasă”, le-a comunicat directorul Twitter în e-mailul transmis de joi.

La scurt timp după ce e-mailul a ajuns în căsuţele de e-mail ale angajaţilor, sute de oameni au inundat canalele Slack ale companiei pentru a-şi lua rămas bun, au declarat doi angajaţi pentru Reuters. Cineva l-a invitat pe Musk să se alăture canalului, au spus sursele. 

General Mills, Audi şi Pfizer se alătură listei tot mai mari de companii care întrerup reclamele Twitter

Potrivit publicaţiei The Wall Street Journey, îşi retrag publicitatea de pe twitter:

  • General Mills Inc.,
  • Oreo Mondelez International Inc.,
  • Pfizer Inc.
  • Audi de la Volkswagen AG
  • Bisquick
  • Häagen-Dazs
  • General Motors Co.


Miercuri, Musk a participat la un apel video cu WPP PLC, cea mai mare companie de publicitate din lume, şi cu unii dintre clienţii săi, cum ar fi Coca-Cola Co., Unilever PLC şi Google.

În timpul întâlnirii, domnul Musk a subliniat că Twitter va fi un loc sigur pentru mărci, promiţând că va elimina platforma de roboţi şi va adăuga instrumente de gestionare mai sigure a comunităţii. 
El a discutat, de asemenea, despre cum căuta să segmenteze conţinutul de pe Twitter, astfel încât utilizatorii să poată personaliza ceea ce apare în fluxurile lor.

 

Twitter ar fi pierdut deja 1 milion de conturi în mai puţin de o săptămână

The Independent scrie că este posibil ca Twitter să fi pierdut peste un milion de conturi de când şeful Tesla , Elon Musk , şi-a încheiat afacerea de cumpărare a platformei pentru 44 de miliarde de dolari. 

De când titanul Tesla a preluat Twitter pe 27 octombrie, peste 850.000 de conturi au fost dezactivate şi aproape 500.000 au fost probabil suspendate, potrivit Bot Sentinel, o firmă care urmăreşte comportamentul neautentic pe Twitter. 

„Pe baza datelor noastre interne, estimăm că 877.000 de conturi de Twitter au fost dezactivate, iar alte 497.000 au fost suspendate între 27 octombrie şi 1 noiembrie. Acesta este mai mult decât dublu faţă de numărul obişnuit”, a scris pe Twitter fondatorul Bot Sentinel, Christopher Bouzy. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici