Comentariile lui Elon Musk la adresa Twitter sunt vizate de autoritatea americană de control

Autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare l-a chestionat luna trecută pe Elon Musk în legătură cu un tweet în care cea mai bogată persoană din lume a exprimat îndoieli cu privire la posibilitatea de a continua achiziţia de 44 de miliarde de dolari a Twitter, scrie Reuters.

564 afișări
Imaginea articolului Comentariile lui Elon Musk la adresa Twitter sunt vizate de autoritatea americană de control

Sursa foto: Profimedia

Musk a motivat decizia prin îngrijorările legate de numărul de utilizatori falşi de pe platformă.

Agenţia se referea la tweet-ul lui Musk din 17 mai, în care spunea că "afacerea nu poate merge mai departe" până când Twitter nu va furniza mai multe date despre modul în care compania a gestionat conturile false.

Scrisoarea arată că SEC a urmărit declaraţiile lui Musk cu privire la afacere, sporind presiunea asupra şefului Tesla care, din 2018, a fost implicat într-o dispută cu SEC din cauza tweet-urilor sale despre Tesla. Agenţia are deja mai multe anchete deschise în privinţa lui Musk, potrivit documentelor depuse în instanţă şi rapoartelor mass-media.

SEC a declarat în scrisoare că a încercat să discute în privinţa tweetului din 17 mai cu consilierul juridic al lui Musk, dar nu a primit un răspuns timp de două săptămâni. SEC a adăugat că, dacă Musk nu răspude, ar putea decide să facă publică toată corespondenţa, inclusiv scrisoarea.

Avocaţii lui Musk au declarat într-o scrisoare din 7 iunie că tweet-ul nu aavut nevoie de precizări suplimentare, pentru că planurile lui Musk pentru tranzacţie nu s-au schimbat la acel moment.

Musk a declarat vineri că reziliază acordul deoarece compania de social media a încălcat mai multe prevederi ale acordului de fuziune, deşi marţi Twitter l-a dat în judecată pe Musk, susţinând că acesta a încălcat termenii acordului şi a făcut declaraţii înşelătoare despre operaţiunile sale.

Avocaţii specializaţi în valori mobiliare au declarat că se aşteaptă ca SEC să analizeze cu atenţie declaraţiile publice ale lui Musk cu privire la tranzacţie pentru a evalua dacă acesta a indus în eroare piaţa cu privire la intenţiile sale, a relatat joi Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici