Creier de dinozaur digital reconstruit digital. Concluziile cercetătorilor

  • Cercetătorii au reuşit să reconstruiască digital creierul unui dinozaur
  • A fost ales un thecodontosaur, cel care a trăit în urmă cu 205 milioane de ani
  • Reconstrucţia digitală a arătat că dinozaurul mergea pe 2 picioare şi era carnivor
969 afișări
Imaginea articolului Creier de dinozaur digital reconstruit digital. Concluziile cercetătorilor

Creier de dinozaur digital reconstruit digital. Concluziile cercetătorilor

Cercetătorii au reuşit pentru prima dată să reconstruiască digital creierul unui dinozaur. Şi au tras nişte concluzii neaşteptate.

Echipa de paleontologi de la Universitatea din Bristol e responsabilă cu descoperirea. Folosind un software avansat au reuşit să reconstruiască digital creierul unuia dintre cei mai vechi dinozauri, teco-donto-zaurul. Acesta a trăit în perioada Triasic, în urmă cu aproximativ 205 milioane de ani. Şi era de dimensiunea unui ciobănesc.
 
Graţie reconstrucţiei digitale a creierului, cercetătorii au putut să-şi dea seama că acest dinozaur era carnivor şi putea să meargă pe două picioare. Era foarte agil şi putea să-si ţină vederea stabilă chiar şi în timp ce alerga. De asemenea, avea un auz foarte bine dezvoltat.
 
Universitatea din Bristol este recunoscută pentru secţia de paleobiologie.
 
  • „Avem facilităţile necesare pentru a studia toate topicurile. Avem un tomograf, avem un laborator pentru tomografie cu 10 staţii de ultimă generaţie, cu software instalat unde poţi face analiză imagistică şi biomecanică”, explică Emily Rayfield, profesor Universitatea din Bristol.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici