Creierul nostru lucrează mult mai mult la competiţii sportive împotriva roboţilor decât împotriva oamenilor - studiu

Creierul uman lucrează mult mai mult atunci când face sport împotriva roboţilor, au descoperit oamenii de ştiinţă.

261 afișări
Imaginea articolului Creierul nostru lucrează mult mai mult la competiţii sportive împotriva roboţilor decât împotriva oamenilor - studiu

Creierul nostru lucrează mult mai mult la competiţii sportive împotriva roboţilor decât împotriva oamenilor - studiu

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au analizat zeci de ore de meciuri de tenis de masă în care oamenii s-au înfruntat cu roboţi şi apoi între ei.

Jucătorii purtau capace cu electrozi, astfel încât activitatea lor cerebrală să poată fi monitorizată în timpul jocurilor.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când jucau unul împotriva celuilalt, creierul jucătorilor lucra la unison, „de parcă toţi vorbeau aceeaşi limbă”.

Dar când jucătorii s-au confruntat cu o maşină de servire a mingii, neuronii - celulele nervoase - din creierul lor nu erau aliniaţi în acelaşi mod, un fenomen cunoscut sub numele de desincronizare, potrivit DailyMail

Daniel Ferris, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea din Florida, a declarat: „Dacă avem 100.000 de oameni pe un stadion de fotbal şi toţi se bucură împreună, este ca sincronizarea în creier, care este un semn că creierul este relaxat. Dacă avem aceeaşi 100.000 de oameni, dar toţi vorbesc cu prietenii lor, sunt ocupaţi, dar nu sunt sincronizaţi. În multe cazuri, acea desincronizare este un indiciu că creierul face o mulţime de calcule, spre deosebire de a sta în relanti.”

Cercetătorii au spus că munca lor, publicată în jurnalul eNeuro, arată că creierul lucrează mai mult atunci când se joacă împotriva roboţilor, deoarece maşinile nu oferă niciun indiciu despre ceea ce urmează să facă în continuare.
 
Profesorul Ferris, care este unul dintre autorii studiului, a spus: „Oamenii care interacţionează cu roboţii vor fi diferiti decât atunci când interacţionează cu alţi oameni. Obiectivul nostru pe termen lung este să încercăm să înţelegem cum reacţionează creierul la aceste diferenţe”.
 
Cercetătorii au spus că, pe măsură ce roboţii devin din ce în ce mai comuni şi mai sofisticaţi, înţelegerea modului în care creierul uman răspunde la mişcările adversarului ar putea permite inginerilor să proiecteze roboţi pentru a fi mai naturalişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici