Cum să ai telefonul mereu încărcat

  • Un startup belgian îşi propune să închirieze baterii portabile pentru mobile
  • Ideea e inspirată de piaţa chineză, unde a avut foarte mare succes
  • Bateriile vor putea fi închiriate doar prin scanarea unui cod QR
1602 afișări
Imaginea articolului Cum să ai telefonul mereu încărcat

Cum să ai telefonul mereu încărcat

Uite o idee de afacere care, chiar dacă nu e originală, poate avea succes.Toată lumea e în goană după baterie la telefon, tabletă sau smartwatch.

Şi cum, dacă pleci de acasă, punctele de alimentare nu sunt prea uşor de găsit, belgienii de la Naki Power s-au gândit să-ţi ofere baterii portabile pe care să le închiriezi.

Ideea e împrumutată din China, unde piaţa de baterii portabile a explodat. Anul trecut erau peste 150 de milioane de utilizatori de baterii portabile.

Ideea nu e complicată. Presupune plasarea unor containere cu baterii portabile în zone cheie. Dacă ai rămas fără baterie la telefon sau tabletă, scanezi un cod QR, containerul se deschide şi poţi lua o baterie cu care să-ţi încarci device-ul. Când ai terminat încărcarea, poţi returna bateria la cel mai apropiat container, unde va fi încărcată şi gata de a fi folosită de altcineva. Fireşte, odată cu scanarea codului, vei face şi plata.

Piaţa globală de baterii portabile, conform Allied Market Research, a fost anul trecut de 17 miliarde de dolari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici