Duelul noilor reţele de socializare. Instagram şi ale sale "reels" prind avânt în lupta cu TikTok. Cum stă situaţia în România

Anul trecut, Instagram a depăşit TikTok în ceea ce priveşte numărul de descărcări, creşterea platformei americane fiind alimentată de copierea succesului rivalului chinez în ceea ce priveşte videoclipurile de scurtă durată.

260 afișări
Imaginea articolului Duelul noilor reţele de socializare. Instagram şi ale sale "reels" prind avânt în lupta cu TikTok. Cum stă situaţia în România

Duelul noilor reţele de socializare. Instagram şi ale sale "reels" prind avânt în lupta cu TikTok. Cum stă situaţia în România

Numărul total de descărcări ale aplicaţiei Instagram a crescut cu 20% în 2023, ajungând la 768 de milioane, ceea ce face ca Instagram să fie cea mai descărcată aplicaţie din lume, potrivit firmei de informaţii de piaţă Sensor Tower, citate de FT.
 
Descărcările de pe TikTok, deţinută de ByteDance, cu sediul la Beijing, au crescut cu doar 4%, ajungând la 733 de milioane în aceeaşi perioadă.
 
Statisticile sugerează că platforma deţinută de Meta are succes în ceea ce priveşte atragerea de noi utilizatori prin formatul de videoclipuri scurte, directorul executiv Mark Zuckerberg identificând TikTok ca fiind una dintre cele mai mari ameninţări la adresa imperiului său social media.
 
În 2020, Instagram a introdus "reels", o funcţie care le permitea utilizatorilor să partajeze clipuri scurte similare cu funcţiile video virale ale TikTok, care au captivat milioane de consumatori.
 
Există, de asemenea, semne că creşterea TikTok a început să se stabilizeze pentru prima dată de la lansarea sa în 2016.
 
Utilizatorii activi lunari ai Instagram au ajuns la 1,47 miliarde, cu o creştere de 13 milioane în ultimul trimestru al anului 2023, potrivit Sensor Tower. Utilizatorii activi ai TikTok au ajuns la 1,12 miliarde, cu o scădere de 12 milioane în ultimele trei luni ale anului trecut.
 
Cu toate acestea, TikTok continuă să obţină un angajament mai bun din partea celor peste 1 miliard de utilizatori activi din întreaga lume. Utilizatorii au petrecut în medie 95 de minute pe TikTok în al patrulea trimestru al anului trecut, faţă de 62 de minute pe Instagram, 30 de minute pe X şi 19 minute pe Snapchat.

Situaţia în România pare să fie diferită

În România TikTok este încă într-o creştere semnificativă. Numărul utilizatorilor fiind situat în jurul valorii de 7,4 milioane. Instagram este, încă, în faţă la 7,8 milioane, dar conform unei analize a Experforum, în cursul anului 2024 este posibil ca TikTok să depăşească Instagam în România. Ţara noastă ar fi prima din UE în care acest lucru s-ar întâmpla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici