Nikon achiziţionează RED Digital Cinema: Investiţie strategică în cinematografia digitală

  • RED va deveni o subsidiară a Nikon, marcând un pas important în extinderea acestuia pe piaţa camerelor de cinema digital.
  • Achiziţia va permite Nikon să beneficieze de tehnologia şi experienţa RED în compresia imaginii şi ştiinţa culorilor, consolidându-şi prezenţa în sectorul profesional al filmării.
  • În ciuda încercării anterioare nereuşite a RED de a intra pe piaţa smartphone-urilor, achiziţia demonstrează determinarea Nikon de a investi în tehnologie şi inovaţie pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa cinematografică digitală.
136 afișări
Imaginea articolului Nikon achiziţionează RED Digital Cinema: Investiţie strategică în cinematografia digitală

Sursa foto: Instagram

Nikon achiziţionează RED Digital Cinema, compania fondată de Jim Jannard (creatorul Oakley), care este cunoscută pentru camerele sale de cinema digital, inclusiv RED One 4K şi V-Raptor X, scrie The Verge.

RED va deveni o subsidiară a Nikon, fără a se dezvălui termenii exacţi ai tranzacţiei. Achiziţionarea vizează extinderea lui Nikon pe piaţa profesională a camerelor de cinema digital, valorificând expertiza RED în tehnologia de compresie a imaginii şi ştiinţa culorilor. RED se mândreşte cu faptul că camerele sale au fost folosite în filme şi seriale precum Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel şi Squid Game.

Preşedintele RED, Jarred Land, a anunţat ştirea pe Instagram urmat de "Heh heh heh...". Cu 220 de angajaţi, RED, fondată în 2005, are sediul central în Foothill Ranch, California. Land a declarat că această achiziţie reprezintă un moment important pentru Nikon şi RED, care sunt pregătite să redefinească piaţa camerelor de cinema digital profesionale.

Tranzacţia vine după ce în urmă cu mai puţin de un an, procesul intentat de RED împotriva Nikon pentru încălcarea brevetelor sale de compresie video a fost respins. RED a acţionat în justiţie Nikon în 2022, acuzând compania de copierea tehnologiei sale de compresie a datelor într-o actualizare de firmware pentru camera Nikon Z9.

Cu toate că este cunoscută pentru camerele de cinema digital, RED a încercat să se extindă şi pe piaţa smartphone-urilor în 2018 cu lansarea RED Hydrogen One, însă a fost un eşec şi producţia a fost întreruptă un an mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici