Bitcoin urmează să aibă cea mai importantă transformare din ultimii ani. Ce este şi cum funcţionează Bitcoin Halving ( înjumătăţirea recompensei)

  • În ultima perioadă după aprobarea ETF-urilor pentru Bitcoin, criptomoneda a înregistrat o creştere spectaculoasă.
  • Banii veniţi de investitorii mari au dus Bitcoin pentru scurt timp la un nou record peste 69,000 de dolari, acum criptomoneda se tranzacţionează în jurul valorii de 67.000.
  • Totuşi, Bitcoin urmează să aibă un eveniment major în aprilie ce ar putea influenţa preţul.
865 afișări
Imaginea articolului Bitcoin urmează să aibă cea mai importantă transformare din ultimii ani. Ce este şi cum funcţionează Bitcoin Halving ( înjumătăţirea recompensei)

Bitcoin urmează să aibă cea mai importantă transformarea din ultimii ani. Ce este şi cum funcţionează Bitcoin Halving ( înjumătăţirea recompensei)

Având loc aproximativ o dată la patru ani, evenimentul de înjumătăţire a recompensei Bitcoin pentru minat pare să fi stârnit interesul investitorilor de pe tot globul. 
 
În total pot exista doar 21 de milioane de monede Bitcoin. În prezent, mai mult de 19 milioane de Bitcoin au fost deja minate, mai rămânând de creat mai puţin de 2 milioane de Bitcoini. Protocolul Bitcoin reduce periodic numărul de monede noi câştigate de mineri printr-un proces numit "înjumătăţire".
 
Una dintre cele mai importante caracteristici ale Bitcoin este mecanismul său de furnizare şi emitere limitată. Rolul pe care îl are înjumătăţirea în controlul ofertei de noi monede Bitcoin este unul dintre motivele pentru care cea mai populară criptomonedă din lume este considerată un depozit de valoare care se aseamănă mai mult cu aurul decât cu o monedă fiduciară.

Ce este înjumătăţirea Bitcoin?

Înjumătăţirea este atunci când recompensa pentru mineritul Bitcoin este redusă la jumătate. Înjumătăţirea are loc la fiecare patru ani.
 
Politica de înjumătăţire a fost scrisă în algoritmul de minerit al Bitcoin pentru a contracara inflaţia prin menţinerea rarităţii. În teorie, reducerea ritmului de emitere a Bitcoin înseamnă că preţul va creşte dacă cererea rămâne aceeaşi.
 
În prezent, Bitcoin are o rată a inflaţiei de mai puţin de 2%, care va scădea odată cu alte înjumătăţiri, spune pentru Forbes David Weisberger, CEO al platformei de tranzacţionare CoinRoutes.
 
"Raritatea producţiei de Bitcoin este ceea ce defineşte caracterul său finit, iar atunci când recompensa scade, oferta este limitată", spune Chris Kline, director de operaţiuni al Bitcoin IRA. "Creşterea cererii într-un moment în care oferta este limitată are un impact pozitiv asupra preţului, ceea ce poate face ca Bitcoin să fie atrăgător pentru investitori."

Cum funcţionează înjumătăţirea Bitcoin?

O reţea descentralizată de validatori verifică toate tranzacţiile Bitcoin în cadrul unui proces numit minerit. Aceştia sunt plătiţi cu 6,25 BTC atunci când sunt primii care folosesc calcule matematice complexe pentru a adăuga un grup de tranzacţii la blockchain-ul Bitcoin, ca parte a mecanismului proof-of-work.
 
La preţul actual al Bitcoin, 6,25 BTC valorează aproximativ 193.750 de dolari, un stimulent decent pentru mineri pentru a continua să adauge blocuri de tranzacţii Bitcoin fără probleme.
 
Aceste blocuri de tranzacţii sunt adăugate aproximativ la fiecare 10 minute, iar codul Bitcoin dictează că recompensa pentru mineri este redusă la jumătate după fiecare 210.000 de blocuri create. Acest lucru se întâmplă aproximativ o dată la patru ani, în perioade care sunt adesea însoţite de o volatilitate crescută a preţului Bitcoin.

Când va avea loc următoarea înjumătăţire a Bitcoin?

Algoritmul Bitcoin dictează că înjumătăţirea are loc pe baza unei anumite creaţii de blocuri. Nimeni nu ştie exact când va avea loc următoarea înjumătăţire, dar experţii indică lunile aprilie- mai 2024 ca fiind o dată anticipată. Asta ar fi aproape exact patru ani de la ultima.
 
Natura oarecum previzibilă a înjumătăţirii Bitcoin a fost concepută astfel încât să nu fie un şoc major pentru reţea, spun experţii.
 
Dar asta nu înseamnă că nu va exista o frenezie de tranzacţionare în jurul următoarei înjumătăţiri a Bitcoin.
 
"Din punct de vedere istoric, există o mare volatilitate a preţului Bitcoin înainte şi după un eveniment de înjumătăţire. Cu toate acestea, preţul Bitcoin sfârşeşte de obicei prin a fi semnificativ mai mare la câteva luni după.", spune Rob Chang, CEO al Gryphon Digital Mining, un miner Bitcoin privat.
 
Deşi există mulţi alţi factori care influenţează preţul Bitcoin, se pare că evenimentele de înjumătăţire sunt, în general, ascendente pentru criptomonedă după ce volatilitatea iniţială se atenuează.
 
Totuşi investitorii ar trebui să fie precauţi în legătură cu următoarea înjumătăţire a Bitcoin. Deşi raritatea poate determina aprecierea preţului, reducerea activităţii miniere ar putea determina o corecţie a preţului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici