Elisa, o tânără de 19 ani, le spune părinţilor cum să nu-şi facă copiii de ruşine pe Facebook şi Instagram

  • Elisa Podaru, o adolescentă, le spune părinţilor ce nu au voie să facă pe reţelele de socializare
  • Adolescenţii cred că sunt puşi în ipostaze penibile când postezi albumul de familie în mediul online, sau le dai fallow prietenilor lor
  • Tinerii se simt stânjeniţi sau chiar spionaţi dacă procedezi astfel
707 afișări

Ai vrea să ştii ce atitudine trebuie să ai faţă de copilul tău, dacă vrei să nu-ţi dea unfriend pe Facebook, sau unfallow pe Instagram? Elisa Podaru, o adolescentă de 19 ani a făcut un top al lucrurilor pe care nu ai voie să le faci pe reţelele de socializare. Ceea ce tu crezi că este normal, pe copilul tău s-ar putea să-l incomodeze. 

 Adolescentul crede că este pus în ipostaze penibile când postezi albumul de familie în mediul online. Nu-i  place nici să dai share sau să comentezi la toate fotografiile. Mare atenţie, nu e o idee bună să dai fallow prietenilor lui, sau să le comentezi la poze. Copiii nu vor să apară nici măcar în liveuri pe facebook sau instagram. De multe ori se simt spionaţi, dacă procedezi astfel. Mama Elisei spune că a învaţat cum trebuie să procedeze ca să nu mai aibă discuţii cu fiica ei.

  • Elisa: De exemplu, mama vreau să-ţi zic că m-a deranjat că ai postat această poză. Este destul de irelevantă pentru social media. nu interesează pe nimeni că eu luam
  • Mama: Da mă, dar focusul era pe cheful tău nebun de a te duce la şcoală.
  • Elisa: Da, dar nu interesa pe nimeni, asta e problema mea. 

”Cel mai mult mă deranjează adăugarea prietenilor mei. Comentarea lor la poze şi pozele cu mine postate de când eram mică. Simt că mi-ar invada viaţa mea socială. Crezi că voia să vadă ce faci? Unde te duci? Câteodată da, ştiu că mai am discuţii cu ei despre ce fac eu. Şi ştiu anumite lucruri pe care eu nu le-am postat şi au postat pritenii mei şi e puţin ciudat. Mă simt invadată, nu aş mai avea subiecte de discuţie cu ei”, a declarat Elisa Podaru.

”M-am regăsit în multe lucruri pe care le-a spus în articol, am avut de multe ori discuţii: "Te rog nu mai posta poze cu mine!" Dar în timp m-am obişnuit să întreb eu: "Pot să postez poza asta pe facebook? " Nu-i deranjează doar pe ei, cred că şi pe noi ne-ar deranja. Mediul virtual este pentru ei un refugiu, nu ar vrea ca părinţii să fie tot timpul acolo ca nişte iscoade şi să-i urmărească”, a precizat şi Ana-Maria Ghiban, mama Elisei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici