Facebook creează Instragram pentru copiii sub 13 ani

  • Instagram, platformă deţinută de Facebook, intenţionează să construiască o versiune a aplicaţiei sale special destinată copiilor sub 13 ani.
  • Proiectul va fi condus de Pavni Diwanji, care anterior a condus proiectul YouTube pentru copii.
102 afișări
Imaginea articolului Facebook creează Instragram pentru copiii sub 13 ani

Facebook creează Instragram pentru copiii sub 13 ani

„Am identificat activitatea tinerilor ca fiind o prioritate pentru Instagram şi am adăugat-o pe lista noastră de priorităţi”, a declarat vicepreşedintele Instagram Vishal Shah.

„Vom construi un nou pilon pentru tineret în cadrul Grupului de produse comunitare, pentru a ne concentra pe două lucruri: accelerarea integrităţii şi a confidenţialităţii pentru a oferi cea mai sigură experienţă posibilă pentru adolescenţi şi construirea unei versiuni de Instagram care să permită persoanelor sub vârsta de 13 ani să folosească în siguranţă Instagram", a adăugat Shah.

În prezent, politicile Instagram interzic copiilor sub 13 ani să folosească aplicaţia, deşi un părinte sau un manager poate gestiona un cont în numele lor.

Varianta pentru copii va fi supravegheată de şeful Instagram, Adam Mosseri, şi condusă de Pavni Diwanji, vicepreşedinte Facebook, care anterior a condus YouTube Kids şi alte produse axate pe copii deţinute de Google, potrivit Business Insider.

Ştirea vine la doar câteva zile după ce Instagram a publicat o postare pe blog prin care a anunţat că introduce noi caracteristici de siguranţă pentru copii.

Facebook a intensificat eforturile pentru a proteja copii expuşi pe aplicaţiile sale. Centrul Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi din SUA a declarat în 2020 că Facebook şi aplicaţiile sale au raportat 20,3 milioane de cazuri de posibil abuz pe platformele lor, în cazul copiilor.

În 2019, o eroare de confidenţialitate în aplicaţia Facebook Messenger Kids a permis multor copii să intre în discuţii cu străini. În acelaşi an, Comisia Federală pentru Comerţ a amendat Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru încălcarea confidenţialităţii.

Şi alte platforme au făcut greşeli în ceea ce priveşte protejarea confidenţialităţii copiilor în online şi au fost amendate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici