Fotbalul chinezesc trece la un nivel superior. Stadion cu design futurist, inspirat din arhitectura chineză

  • Compania arhitectei Zaha Hadid va proiecta un stadion de fotbal în China
  • Stadionul are un design futurist, inspirat din arhitectura chineză
  • Compania va construi un stadion integral din lemn în Marea Britanie
935 afișări
Imaginea articolului Fotbalul chinezesc trece la un nivel superior. Stadion cu design futurist, inspirat din arhitectura chineză

Fotbalul chinezesc trece la un nivel superior. Stadionul cu design futurist, inspirat din arhitectura chineză

Compania nonconformistei arhitecte Zaha Hadid va proiecta un stadion unic în China, desprins din filmele science fiction.

Arena e o combinaţie între viziunea fluidă marca Zaha Hadid şi arhitectura tradiţională chineză. Forma exterioară e o combinaţie de navă spaţială cu pagodă chinezească. În interior, arena va avea toate facilităţile unui stadion modern, cu tribune acoperite, scări rulante, lifturi şi restaurante.

De altfel, Zaha Hadid nu e tocmai la prima aventură cu o arenă sportivă. Firma ei a proiectat noul Stadion Naţional din Tokio şi a început lucrul la un uimitor stadion britanic construit integral din lemn.

Stadionul din China va fi gata pentru Asian Cup din 2023. Poate te miră, dacă-ţi aduci aminte că numai construcţia noii Arene Naţionale de la Bucureşti a durat 3 ani.

Şi, dacă te întrebai, nu, Zaha Hadid nu e rudă nici cu Bella, nici cu Gigi Hadid, celebrele super-modele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici