Franţa opreşte vânzările iPhone 12 deoarece nivelul de radiaţii emis de telefon este prea mare

Autorităţile din Franţa au ordonat companiei Apple să oprească vânzările iPhone 12 deoarece s-a constatat că telefonul emite radiaţii electromagnetice prea mari, potrivit BBC.

2384 afișări
Imaginea articolului Franţa opreşte vânzările iPhone 12 deoarece nivelul de radiaţii emis de telefon este prea mare

Franţa opreşte vânzările iPhone 12 deoarece nivelul de radiaţii emis de telefon este prea mare

ANFR, autoritatea franceză care controlează domeniul frecvenţelor radio, i-a solicitat gigantului tehnologic să remedieze telefoanele existente. De asemenea, i-a recomandat Apple să recupereze toate telefoanele vândute în ţară dacă nu poate rezolva problema printr-o actualizare software.

În replică, Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul ANFR. Totodată, compania a anunţat că a furnizat autorităţii de reglementare rezultatele altor cercetări care arată că dispozitivul respectă toate regulile relevante.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a încercat să diminueze temerile cu privire la radiaţiile emise de telefoanele mobile. Pe situl său a anunţat că nu există dovezi care să concluzioneze că expunerea la câmpuri electromagnetice de nivel scăzut este dăunătoare pentru oameni.

IPhone 12 a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2020 şi încă este vândut în toată lumea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici