Gigantul Amazon anunţă cursuri de formare şi educaţie în domeniul inteligenţei artificiale pentru 2 milioane de persoane / Studiu: Angajaţii cu competenţe în domeniul Ai pot câştiga cu până la 47% mai mult

  • Amazon a lansat "AI Ready", o nouă iniţiativă menită să ofere cursuri gratuite de formare şi educaţie în domeniul inteligenţei artificiale (AI) pentru 2 milioane de persoane la nivel global până în 2025.
  • Compania a anunţat opt cursuri noi şi gratuite pentru a ajuta adulţii să se perfecţioneze în domeniul AI şi o nouă colaborare cu Code.org, concepută pentru a ajuta studenţii să înveţe despre AI generativă.
  • Angajaţii cu competenţe în domeniul Ai pot câştiga cu până la 47% mai mult, potrivit unui nou studiu.
1424 afișări
Imaginea articolului Gigantul Amazon anunţă cursuri de formare şi educaţie în domeniul inteligenţei artificiale pentru 2 milioane de persoane / Studiu: Angajaţii cu competenţe în domeniul Ai pot câştiga cu până la 47% mai mult

Gigantul Amazon anunţă cursuri de formare şi educaţie în domeniul inteligenţei artificiale pentru 2 milioane de persoane / Studiu: Angajaţii cu competenţe în domeniul Ai pot câştiga cu până la 47% mai mult

Amazon a lansat "AI Ready", o nouă iniţiativă menită să ofere cursuri gratuite de formare şi educaţie în domeniul inteligenţei artificiale (AI) pentru 2 milioane de persoane la nivel global până în 2025.

"Inteligenţa artificială este cea mai transformatoare tehnologie a generaţiei noastre. Dacă vrem să deblocăm întregul potenţial al inteligenţei artificiale pentru a rezolva cele mai dificile probleme ale lumii, trebuie să facem ca educaţia în domeniul inteligenţei artificiale să fie accesibilă oricui are dorinţa de a învăţa", a declarat Swami Sivasubramanian, vicepreşedinte al departamentului de date şi inteligenţă artificială la AWS.

"Scopul AI Ready este de a contribui la nivelarea condiţiilor de educaţie în domeniul AI. De asemenea, vom extinde programele şi cursurile noastre gratuite existente de formare în domeniul AI, pe măsură ce continuăm să eliminăm costurile ca o barieră în calea accesului la aceste competenţe esenţiale", adăugata cesta.

Un nou studiu

Conform unui nou studiu, realizat de AWS şi firma de cercetare Access Partnership, nevoia de forţă de muncă competentă în domeniul AI nu a fost niciodată mai mare. De fapt, 73% dintre angajatori spun că angajarea de talente calificate în domeniul AI este o prioritate - dar dintre aceştia, trei din patru spun că nu reuşesc să îşi satisfacă nevoile de talente în domeniul.

De asemenea, studiul a constatat că angajatorii se aşteaptă ca angajaţii lor să câştige cu până la 47% mai mult la salariu dacă se perfecţionează în domeniul AI. Privind în viitor, AI va deveni o parte integrantă a modului în care se desfăşoară afacerile, 93% dintre întreprinderi aşteptându-se să utilizeze soluţii de AI în întreaga lor organizaţie în următorii cinci ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici