Google întrerupe temporar funcţia de generare a imaginilor AI, Gemini, după critici privind inexactităţile în reprezentarea figurilor istorice

  • Google recunoaşte problemele de inexactitate în imaginile istorice generate şi decide să suspende temporar funcţia de generare a imaginilor AI din Gemini.
  • Utilizatorii de pe reţelele de socializare au criticat instrumentul AI pentru prezentarea incorectă a figurilor istorice, inclusiv a Fondatorilor Statelor Unite, ca fiind de culoare.
  • Compania promite să lanseze o versiune îmbunătăţită a funcţiei Gemini pentru generarea imaginilor de persoane, pentru a aborda preocupările legate de reprezentare şi exactitate.
507 afișări
Imaginea articolului Google întrerupe temporar funcţia de generare a imaginilor AI, Gemini, după critici privind inexactităţile în reprezentarea figurilor istorice

Sursa foto: Getty Images

Google a decis să oprească temporar funcţia sa de generare AI a imaginilor din Gemini, din cauza inexactităţilor raportate în imagini istorice, scrie CNBC. Utilizatorii de pe reţelele de socializare au criticat instrumentul AI pentru generarea imaginilor cu figuri istorice, cum ar fi Fondatorii Statelor Unite, prezentându-i ca fiind de culoare. Răspunzând la feedback, Google a recunoscut problema şi a anunţat planuri de a suspenda temporar funcţia Gemini pentru generarea imaginilor cu oameni. Gigantul tehnologic a asigurat utilizatorii că va lansa în curând o versiune îmbunătăţită pentru a aborda aceste preocupări.

Decizia de a suspenda Gemini vine la scurt timp după lansarea sa, la începutul lunii februarie, fiind cunoscut anterior sub numele de Bard. În ciuda eforturilor Google de a se adapta la baza sa globală de utilizatori, instrumentul de AI a fost criticat pentru reprezentarea figurilor istorice.

În timp ce Google se confruntă cu provocări legate de crearea imaginilor cu Gemini, competitorul său OpenAI a introdus Sora, un nou model generativ de AI capabil să producă videoclipuri din prompturi de text.

Jack Krawczyk, director senior de produs pentru Gemini la Google, a subliniat angajamentul companiei de a aborda problemele legate de reprezentare şi bias. A notat că, în timp ce generarea imaginilor pentru prompturile deschise rămâne o prioritate, contextele istorice necesită ajustări mai subtile pentru a asigura exactitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici