Japonia şi SUA revoluţionează industria cipurilor

  • Japonia va deschide un centru pentru a crea următoarea generaţie de cipuri nanometrice: unele de doi nanometri, necesare pentru computere şi smartphone-uri.
  • Proiectul va fi gata până la finele anului şi este unul în parteneriat cu Statele Unite.
10111 afișări
Imaginea articolului Japonia şi SUA revoluţionează industria cipurilor
Japonia şi SUA încearcă împreună să stabilizeze industria cipurilor, în cadrul tensiunilor cu Taiwanul, lidera mondială în acest domeniu.
 
Centrul de creare a cipurilor va fi condus de o instituţie de cercetare japoneză, R&D, cu echipament şi know-how aduse din SUA, conform Nikkei Asia.
 
Japonia şi SUA spun că semiconductorii de ultimă generaţie vor folosi mai puţină energie şi vor asigură performanţă înaltă. 
 
Centrul va include o linie de producţie prototip, care are obiectivul de a produce cipurile în masă începând cu 2025.
 
Odată ce producţia în masă va primi undă verde, instituţia japoneză anunţă că oferi tehnologia sa şi altor companii, din Japonia şi nu numai. 
 
În prezent, Taiwanul asigură peste 90% din producţia de semiconductori mai mici de 10 nanometri şi vrea ca până în 2025 să producă şi unele de doi nanometri. 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici