Meta va lupta împotriva dezinformării şi a abuzului de inteligenţă artificială în alegerile din UE

Meta, compania mamă a Facebook, a anunţat că va înfiinţa o echipă specială pentru a contracara dezinformarea şi abuzul de inteligenţă artificială (AI) în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie.

96 afișări
Imaginea articolului Meta va lupta împotriva dezinformării şi a abuzului de inteligenţă artificială în alegerile din UE

Meta va lupta împotriva dezinformării şi a abuzului de inteligenţă artificială în alegerile din UE

Echipa va fi formată din experţi din diverse domenii, inclusiv informaţii, ştiinţa datelor, inginerie, cercetare, operaţiuni, politici de conţinut şi juridice.

"Pe măsură ce se apropie alegerile, vom activa un Centru de operaţiuni electorale pentru a identifica potenţialele ameninţări şi pentru a pune în aplicare măsuri de atenuare în timp real", a declarat Marco Pancini, responsabilul Meta pentru afaceri europene, într-o postare pe blog, citată de Reuters.

Echipa se va concentra pe combaterea dezinformării, pe abordarea operaţiunilor de influenţă şi pe contracararea riscurilor legate de abuzul de inteligenţă artificială generativă.

Meta, care colaborează cu 26 de organizaţii independente de verificare a faptelor din întreaga Uniune Europeană, acoperind 22 de limbi, va adăuga trei noi parteneri în Bulgaria, Franţa şi Slovacia, a declarat Pancini.

Meta, Microsoft, OpenAI şi alte 17 companii de tehnologie au convenit la începutul acestei luni să colaboreze pentru a împiedica conţinutul înşelător al inteligenţei artificiale să interfereze cu alegerile din acest an din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici