Musk anunţă că lansarea rachetei SpaceX Starship se amână

Elon Musk a anunţat că lansarea rachetei SpaceX Starship se va amâna. Aceasta trebuia să aibă loc în această săptămână şi ar putea fi amânată până spre sfârşitul lunii aprilie, potrivit Reuters.

519 afișări
Imaginea articolului Musk anunţă că lansarea rachetei SpaceX Starship se amână

Un test cheie de lansare a rachetei SpaceX Starship Super Heavy va avea loc „mai degrabă în cursul acestei luni decât în cursul acestei săptămâni”, a declarat luni directorul general al companiei spaţiale, Elon Musk.

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauţi şi încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte şi chiar mai departe. Racheta va decola de la unitatea Starbase a SpaceX de la Boca Chica, în sudul Texasului.

„Lansarea Starship tinde să se apropie de sfârşitul celei de-a treia săptămâni din aprilie", a scris Musk pe Twitter la o zi după ce a declarat că racheta este gata de lansare şi că „aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare".

Iniţial, Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat că data principală preconizată pentru lansare era luni, dar a enumerat datele de rezervă ca fiind marţi şi miercuri în această săptămână. Luni, FAA a emis o notificare prin care stabilea că lansarea ar putea avea loc ape 17 aprilie.

SpaceX mai are nevoie de o licenţă de lansare de la FAA pentru primul său test de zbor orbital lansat de la Boca Chica.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship aşezată deasupra unui propulsor „Super Heavy" cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă şi de a se prăbuşi în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici