Musk lansează Xmail împotriva Gmail? Indiciul pe reţelele de socializare: "Se apropie”

  • Elon Musk a stârnit din nou curiozitatea lumii online cu o postare enigmatică pe X, fostul Twitter.
  • Răspunzând la un mesaj care menţiona o posibilă închidere a Gmail, Musk a anunţat simplu: "It's coming".
390 afișări
Imaginea articolului Musk lansează Xmail împotriva Gmail? Indiciul pe reţelele de socializare: "Se apropie”

Musk lansează Xmail împotriva Gmail? Indiciul pe reţelele de socializare: "Se apropie”

Scurta declaraţie a declanşat speculaţii intense cu privire la lansarea unui nou serviciu de e-mail, Xmail, sub umbrela platformei X.

Elon Musk nu a făcut niciodată un secret din faptul că vrea să transforme X într-o "aplicaţie pentru orice". Modelul de la care s-ar inspira e WeChat-ul chinezesc, dar fără a-şi stabili limite.

Totul a pornit de la o glumă care a circulat în mediul online, potrivit căreia Google ar fi pe punctul de a închide popularul său serviciu de e-mail Gmail, lăsând astfel peste 1,8 miliarde de utilizatori la nivel global fără căsuţe de mesaje.

"Când o să facem XMail?", a scris un inginer informatician care lucrează la X. Câteva ore mai târziu, a venit răspunsul lui Musk: "It's coming".

Sunt două scenarii posibile:

Xmail exclusiv pentru X: Serviciul ar fi accesibil doar abonaţilor platformei X, integrându-se în sistemul existent.

Aplicaţie separată: Xmail ar fi lansat ca o aplicaţie independentă, disponibilă pe smartphone-uri, tablete şi computere, cu acces şi prin browser.

Se pare că prioritatea actuală a echipei X este implementarea unui sistem de tranzacţii similar cu PayPal sau WeChat, permiţând schimbul de bani şi plăţile online. Încă din octombrie anul trecut, după cum a dezvăluit The Verge, Musk le-a declarat angajaţilor: "Nu veţi mai avea nevoie de un cont bancar", aşteptându-se să facă operaţională această funcţie inovatoare încă "până la sfârşitul anului 2024".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici