Noile costumele spaţiale de la NASA au trecut cu succes testul de gravitaţie zero

  • Noile costume spaţiale dezvoltate de Collins Aerospace, în parteneriat cu ILC Dover şi Oceaneering, au trecut cu succes testul de gravitaţie zero, pregătindu-se pentru utilizarea pe ISS.
  • Foşti astronauţi ai NASA, printre care John "Danny" Olivas şi Dan Burbank, au evaluat performanţa costumelor în condiţii de imponderabilitate, evidenţiind îmbunătăţirile aduse faţă de modelele existente.
  • Progresul acestor costume spaţiale marchează o etapă crucială în modernizarea echipamentului astronautic, necesară pentru viitoarele misiuni spaţiale ale NASA.
717 afișări
Imaginea articolului Noile costumele spaţiale de la NASA au trecut cu succes testul de gravitaţie zero

Sursa foto: Collins Aerospace

Costumele spaţiale de nouă generaţie ale Collins Aerospace, proiectate în colaborare cu ILC Dover şi Oceaneering, au trecut cu succes un test crucial de imponderabilitate, aducând NASA mai aproape de achiziţionarea costumelor spaţiale moderne potrivite pentru misiunile spaţiale contemporane, relatează Gizmodo.

Aceste teste, efectuate în timpul unui zbor parabolic care simulează imponderabilitatea, marchează o etapă semnificativă în dezvoltarea costumelor destinate utilizării pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Iniţiativa, parte a contractului Exploration Extravehicular Activity Services (xEVAS) al NASA, evaluat la 97,2 milioane de dolari, îşi propune să înlocuiască Costumele de Mobilitate Extravehiculară (EMU) învechite aflate în serviciu de peste 40 de ani. Aceste EMU-uri se confruntă cu diverse provocări, inclusiv scurgeri de apă şi mobilitate limitată, făcându-le nepotrivite pentru viitoarele misiuni lunare şi marţiene.

Foşti astronauţi NASA, inclusiv John "Danny" Olivas şi Dan Burbank, au participat la testele de imponderabilitate, evaluând sistemul de îmbrăcăminte sub presiune al noului costum, compatibilitatea interfeţei cu instrumentele ISS şi performanţa generală în comparaţie cu EMU-urile existente.

Costumul spaţial de nouă generaţie al Collins Aerospace prezintă un design mai uşor, volum redus şi o arhitectură deschisă pentru personalizare uşoară. Compania a colaborat cu astronauţii pentru a se asigura că costumul îndeplineşte nevoile diverse ale explorării spaţiale.

Evaluări suplimentare, inclusiv teste subacvatice şi teste de vid termic, sunt planificate pentru a evalua funcţionalitatea costumului în diverse condiţii similare spaţiului înainte de revizuirea critică a designului.

Această dezvoltare se aliniază cu eforturile mai ample de a avansa în explorarea spaţială, cu Collins Aerospace lucrând şi la un costum EVA specializat pentru misiunile pe suprafaţa lunară în cadrul programului Artemis al NASA. Axiom Space, cu sediul în Houston, se concentrează în acelaşi timp pe costumele pentru Lună destinate misiunii Artemis 3 a NASA către suprafaţa lunară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici