Nokia lansează un smartphone pe care utilizatorii îl pot repara singuri / Trendul „dreptul la reparaţie” ia avânt

  • Următorul smartphone produs de către compania emblematică Nokia este un telefon pe care utilizatorii îl pot repara singuri.
  • Nokia G22, dezvoltat de producătorul finlandez HMD Global, este un smartphone cu un ecran de 6,5 inchi şi o cameră principală de 50 de megapixeli.
  • Însă carcasa exterioară şi interiorul telefonului sunt cele care îl fac special.
7057 afișări
Imaginea articolului Nokia lansează un smartphone pe care utilizatorii îl pot repara singuri / Trendul „dreptul la reparaţie” ia avânt

Sursa foto: Twitter/HMD Global

Spatele telefonului este din plastic reciclabil, care poate fi îndepărtat cu uşurinţă pentru a schimba componentele defecte.

Înarmat cu unelte şi ghiduri de reparaţii de la compania iFixit, un utilizator poate scoate şi înlocui capacul din spate al telefonului, bateria, ecranul şi portul de încărcare, notează CNBC.

Adam Ferguson, şeful departamentului de marketing al produselor de la HMD Global, a declarat că acest proces ar costa în medie cu 30% mai puţin decât înlocuirea unui telefon vechi cu unul nou.

Companiile producătoare de smartphone-uri depun tot mai multe eforturi pentru ca telefoanele să reziste mai mult timp, pe fondul presiunii exercitate de autorităţile de reglementare pentru ca dispozitivele electronice să fie mai durabile.

Parlamentarii din Parlamentul European, de exemplu, solicită o legislaţie care să oblige producătorii să le ofere utilizatorilor "dreptul la reparaţii".

Aproximativ jumătate dintre posesorii de telefoane mobile din Europa şi-ar repara dispozitivul dacă acesta s-ar strica în afara perioadei de garanţie, a spus Wood, citând un studiu realizat de CCS Insight.

G22, care va fi lansat în Marea Britanie pe 8 martie, are un preţ de 149,99 lire sterline (169 de euro). Piesele înlocuibile pot fi cumpărate individual de la iFixit. Pentru baterie, va costa 22,99 lire sterline; pentru ecran, 44,99 lire sterline, iar pentru portul de încărcare, 18,99 lire sterline.

Ferguson a declarat că, în medie, consumatorii vor plăti cu 30% mai puţin pentru înlocuirea pieselor stricate decât pentru cumpărarea unui telefon nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici