O companie americană anunţă că a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil

Compania privată americană Stratolaunch a anunţat că a finalizat cu succes primul zbor motorizat al vehiculului său hipersonic reutilizabil Talon-A. Anunţul a fost făcut sâmbătă, potrivit Reuters. Vehiculul a făcut o aterizare controlată pe apă.

1548 afișări
Imaginea articolului O companie americană anunţă că a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil

O companie americană anunţă că a testat cu succes un vehicul hipersonic reutilizabil

Reprezentanţii companiei nu au oferit prea multe detalii.

„Astăzi a fost o zi grozavă pentru echipa Stratolaunch. Sunt extrem de mândru de perseverenţa lor de a ajunge la acest punct. Deşi nu pot împărtăşi altitudinea şi viteza specifică pe care TA-1 a atins-o... am atins viteze supersonice mari care se apropie de Mach 5 şi am colectat o cantitate mare de date la o valoare incredibilă pentru clienţii noştri", a declarat preşedintele companiei, Zachary Krevor, prin intermediul unui comunicat.

Stratolaunch speră să finalizeze dezvoltarea modelului reutilizabil Talon-A în acest an.

„Obiectivele principale ale testului de zbor au inclus realizarea lansării în siguranţă a vehiculului TA-1, aprinderea motorului, accelerarea, urcarea susţinută în altitudine şi o aterizare controlată pe apă”, se arată în comunicat.

Mai multe ţări încearcă să dezvolte arme hipersonice, care călătoresc în atmosfera superioară a Pământului cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul. Prin diferite teste, specialiştii încearcă nu doar să producă arme hipersonice ci şi să inventeze sisteme de detectare şi apărare împotriva lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici