- Home
- Tehnologie
- (08.05.2024, 16:23)
- Diana Nunut
Studiu Microsoft şi LinkedIn: Angajaţii folosesc în secret inteligenţa artificială la locul de muncă, pentru a nu fi înlocuiţi
- Lucrătorii folosesc în secret inteligenţa artificială pentru sarcini importante, de teamă că îi face să pară înlocuibili, arată un nou studiu Microsoft şi LinkedIn.
- Utilizarea inteligenţei artificiale la locul de muncă este la un nivel record, lucrătorii fiind determinaţi să devanseze programele lor încărcate.
Urmărește
1947 afișări
Studiu Microsoft şi LinkedIn: Angajaţii folosesc în secret inteligenţa artificială la locul de muncă, pentru a nu fi înlocuiţi
Microsoft şi LinkedIn au publicat miercuri Indexul anual al tendinţelor în domeniul muncii, care a analizat efectele inteligenţei artificiale asupra pieţei muncii.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 31.000 de persoane din 31 de ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa, India, Singapore, Australia şi Brazilia, notează CNBC.
Rezultatele studiului au arătat că 75% dintre lucrători folosesc inteligenţa artificială la locul de muncă, însă peste jumătate dintre respondenţi nu vor să recunoască faptul că o folosesc pentru cele mai importante sarcini ale lor. Acest lucru se datorează faptului că 53% dintre cei care folosesc inteligenţa artificială la locul de muncă pentru cele mai importante sarcini ale lor sunt îngrijoraţi că îi face să pară înlocuibili, relevă studiul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
Totodată, aproape jumătate dintre participanţii la studiu s-au declarat îngrijoraţi de faptul că inteligenţa artificială îi va înlocui la locurile de muncă şi iau în considerare să renunţe la posturile actuale în anul care urmează.
Potrivit CNBC, Colette Stallbaumer, director general al Microsoft Copilot şi co-fondator al Microsoft WorkLab, a subliniat faptul că oamenii trebuie să înceapă să îmbrăţiseze inteligenţa artificială în activităţile de la locul de muncă. „Cred că aici oamenii trebuie să treacă puţin peste cocoaşa fricii şi să treacă la optimism, să treacă la o mentalitate de creştere, profitând de oportunitatea de a învăţa aceste abilităţi, pentru că toate datele arată că îi va face mai vandabili, fie că eşti în interiorul companiei tale astăzi, fie că vrei să faci o mutare sau să te angajezi.”
Şefii sunt dornici să angajeze lucrători cu aptitudini în AI
Potrivit studiului, angajările celor care au competenţe în domeniul inteligenţei artificiale au crescut cu 323% în ultimii opt ani. Totodată, şi lucrătorii din medii non-tehnice, care ştiu cum să folosească instrumente de inteligenţă artificială precum ChatGPT şi Microsoft Copilot, sunt, de asemenea, la mare căutare, relevă sursa citată.
Studiul realizat de Microsoft şi LinkedIn a arătat că 66% dintre lideri au declarat că nu ar angaja pe cineva fără competenţe în domeniul inteligenţei artificiale, iar 71% dintre aceştia ar prefera să angajeze un lucrător care are mai puţină experienţă în acest domeniu decât o persoană care este mai experimentată în general, dar care nu deţine competenţe în inteligenţa artificială.
AI-ul, folosit pentru a avansa în carieră
În ciuda temerilor lucrătorilor în privinţa riscului ca ei să fie înlocuiţi de inteligenţa artificială, aceştia sunt conştienţi de avantajele oferite de domeniul AI şi le folosesc pentru a progresa în carieră.
Peste trei sferturi dintre profesionişti spun că au nevoie de competenţe în domeniul inteligenţei artificiale pentru a rămâne competitivi pe piaţa muncii şi că aceasta le va oferi acces oportunităţi mai bune pe viitor în sfera angajării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cercetătorii au descoperit că o substanță psihedelică poate trata dependența de alcool. DMT este o substanță cunoscută de secole
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce gadgeturi vor cumpăra milionarii în 2025? Printre aparate se numără și roboții care strâng totul de prin casă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Ce s-a ales de Anna Kournikova și cum a ajuns să arate trupul ei în 2025, la 22 de ani de la retragerea din tenis
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe