Organizaţia Europeană a Consumatorilor depune plângere la UE împotriva TikTok: ” Nu reuşeşte să protejeze copiii şi adolescenţii”

  • Organizaţia Europeană a Consumatorilor a depus o plângere la Uniunea Europeană împotriva platformei Tok-Tok.
  • BEUC susţine că TikTok, popular în special în rândul tinerilor utilizatori de internet din întreaga lume, încalcă legislaţia UE.
  • TikTok a contestat acuzaţiile.
597 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Europeană a Consumatorilor depune plângere la UE împotriva TikTok: ” Nu reuşeşte să protejeze copiii şi adolescenţii”
Organizaţia Europeană a Consumatorilor (BEUC) a depus o plângere la Uniunea Europeană împotriva platformei video TikTok din mai multe motive, inclusiv pentru că nu a protejat copiii, relatează dpa
 
În plângerea adresată marţi Comisiei Europene, BEUC susţine că TikTok, popular în special în rândul tinerilor utilizatori de internet din întreaga lume, încalcă legislaţia UE.
 
"TikTok nu reuşeşte să protejeze copiii şi adolescenţii împotriva publicităţii ascunse şi a conţinutului potenţial dăunător de pe platforma sa. De asemenea, TikTok nu reuşeşte să efectueze diligenţa necesară atunci când vine vorba de protejarea copiilor de conţinut neadecvat, cum ar fi videoclipuri care prezintă conţinut sugestiv,” a arătat organizaţia într-un comunicat de presă.
 
BEUC susţine, de asemenea, că termenii şi condiţiile platformei sunt neclare, iar practicile de prelucrare a datelor personale ale TikTok sunt înşelătoare.
 
"TikTok nu îşi informează în mod clar utilizatorii, mai ales într-un mod uşor de înţeles de către copii şi adolescenţi, despre ce date personale sunt colectate, în ce scop şi din ce motiv legal," a precizat organizaţia.
 
TikTok a contestat acuzaţiile.
 
"Siguranţa comunităţii noastre, în special cea a utilizatorilor mai tineri, şi respectarea legilor ţărilor în care suntem activi este o responsabilitate pe care o luăm foarte în serios," a declarat un purtător de cuvânt al platformei, adăugând că TikTok a făcut o serie de paşi pentru a face acest lucru.
 
De exemplu, conturile utilizatorilor cu vârsta sub 16 ani au fost setate automat ca private, iar rezumatul condiţiilor sale de serviciu a fost adaptat într-un mod care să fie  uşor de înţeles de adolescenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici