Pentru că nu vrea să respecte legile UE, Elon Musk vrea să blocheze accesul europenilor la X

  • Elon Musk ar putea scoate X (fostul Twitter) din spaţiul european.
  • UE acuză X că are conţinut dăunător, dezinformator şi toxic.
  • Anterior, Elon Musk a anunţat o taxă pentru noii utilizatori ai platformei X.
601 afișări
Imaginea articolului Pentru că nu vrea să respecte legile UE, Elon Musk vrea să blocheze accesul europenilor la X

Pentru că nu vrea să respecte legile UE, Elon Musk vrea să blocheze accesul europenilor la X

În ultimele săptămâni, Elon Musk a sugerat că X ar putea înceta să fie accesibil în Europa pentru a evita noile reglementări adoptate de Comisia Europeană.

Potrivit Business Insider, miliardarul Musk este din ce în ce mai frustrat că trebuie să respecte Digital Services Act, iar acum are în vedere blocarea accesului utilizatorilor din Uniunea Europeană la platforma X.

Comisarul european Thierry Breton a declarat săptămâna trecută că „investighează X” şi a cerut oficial informaţii detaliate de la platforma lui Musk cu privire la acţiunile sale de atenuare şi eliminare a informaţiilor dăunătoare sau toxice.

X, cunoscută anterior ca Twitter, este acuzată de lipsa moderării conţinutului şi de încălcarea serviciilor digitale ale UE.

X-ul ar putea fi amendat dacă se constată că încalcă DSA. Comisia poate impune „plăţi penale periodice” sau amenzi de până la 6% din veniturile globale ale unei companii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici