Popularul serviciu de videochat Omegle s-a închis

  • Serviciul de videochat online Omegle, popular pentru interacţiunile cu străini, a fost închis după 14 ani din cauza abuzurilor şi a comiterii unor infracţiuni grave.
  • Fondatorul Leif K-Brooks a menţionat că presiunea, costurile şi creşterea abuzurilor au făcut ca funcţionarea Omegle să devină insustenabilă, exprimând preocupare pentru schimbările din mediul online şi impactul lor asupra interacţiunii umane autentice pe internet.
587 afișări
Imaginea articolului Popularul serviciu de videochat Omegle s-a închis

Sursa foto: omegle.com

Omegle, un serviciu popular de videochat online care permitea conversaţii cu străini, s-a închis după mai mult de 14 ani de funcţionare din cauza abuzurilor crescânde, inclusiv comiterea unor ”crime inimaginabile”. Fondat în 2009 de Leif K-Brooks, un tânăr de doar 18 ani la momentul lansării, site-ul a atras aproximativ 50 de milioane de vizitatori în ultima lună, conform firmei de analiză SimilarWeb, scrie TechCrunch.

Omegle a primit critici după ce serviciul a devenit un teren propice pentru o mulţime de activităţi suspecte în timpul pandemiei, ceea ce a generat o creştere a utilizării sale. K-Brooks a spus că firma a încercat să implementeze o serie de îmbunătăţiri de-a lungul anilor, dar „atacurile recente au fost percepute într-o măsură mai puţin constructivă”.

K-Brooks a afirmat că, deşi au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi serviciul de-a lungul anilor, presiunea şi costurile, împreună cu creşterea abuzurilor, au devenit insuportabile. El şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care internetul s-a schimbat în ultimul deceniu, spunând că lupta pentru Omegle poate e pierdută, însă războiul împotriva internetului continuă, şi în timp ce unele dintre companii sunt mult mai mari, cu resurse mult mai mari, toate au un punct vulnerabil. El a mai avertizat că, dacă tendinţa actuală nu se schimbă, internetul pe care l-a iubit ar putea dispărea, lăsând loc unei forme mai pasive de consum, cu mai puţine interacţiuni umane autentice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici