Prima maşină electrică a companiei Xiaomi, expusă în mai multe magazine din China

  • Prima maşină electrică a companiei Xiaomi este expusă începând de luni în mai multe showroomuri din China.
  • Preţul va fi anunţat peste câteva zile.
  • Ulterior, compania cunoscută pentru telefoanele sale, va prelua primele comenzi.
1758 afișări
Imaginea articolului Prima maşină electrică a companiei Xiaomi, expusă în mai multe magazine din China

Sursa foto: Facebook

CEO-ul Xiaomi a declarat luni că primul vehicul electric al companiei sale îşi propune să fie „cel mai frumos, cel mai uşor de condus şi cea mai inteligentă maşină”, potrivit Reuters. Primul model, numit Speed Ultra 7 (SU7) va avea un preţ sub 500.000 de yuani (69.424 dolari), a anunţat producătorul chinez de electronice.

Catalogul cu preţuri va fi lansat joi şi ulterior vor fi primite primele comenzi. SU7 va fi scos la vânzare în două versiuni, una cu o autonomie de până la 668 km cu o singură încărcare şi alta cu o autonomie de până la 800 km.

Gigantul tehnologic chinez Xiaomi anunţă că SU7 foloseşte o tehnologie de „motor super electric”, care este capabilă să accelereze mai repede decât unele vehicule electrice ale mărcilor celebre. De asemenea maşina va folosi în premieră unele sisteme de partajare a informaţiilor cu telefonul şi va avea dispozitive inteligente.

Al cincilea producător de smartphone-uri din China spune că are 59 de magazine în 29 de oraşe din ţară pentru a prelua comenzi. SU7 va fi produs de o unitate a producătorului auto de stat BAIC Group la o fabrică din Beijing, care poate fabrica până la 200.000 de vehicule pe an. Xiaomi îşi propune să devină unul dintre primii cinci producători de maşini din lume şi va investi 10 miliarde de dolari în afacerile sale cu vehicule în următorii 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici