Primul smartphone din istorie a fost lansat pe 23 noiembrie 1992

  • Pe 23 noiembrie 1992 a fost prezentat IBM Simon, considerat primul smartphone din istorie.
  • Avea o lungime de 8 inci şi cântărea 510 grame.
  • Era capabil să primească fax-uri sau e-mailuri, dar avea şi calendar sau calculator.
5187 afișări
Imaginea articolului  Primul smartphone din istorie a fost lansat pe 23 noiembrie 1992

Profimedia

Când te gândeşti la primul smartphone din istorie, probabil că îţi imaginezi că a fost iPhone-ul original. Află însă că primul telefon inteligent exista deja de mai bine de un deceniu.

Pe 23 noiembrie 1992, la un show de tehnologie de la Las Vegas a fost prezentat prototipul primului smartphone din istorie! Se numea IBM Simon şi chiar era inteligent. Avea un ecran pe care îl controlai cu un stilou special şi avea calculator, calendar şi puteai scrie notite cu pixul ca pe un Samsung Galaxy Note. Avea doar 1MB de memorie şi bateria rezista doar o oră. 
 
Chiar dacă era limitat din multe puncte de vedere, IBM Simon a pus bazele unei industrii. În prezent vedem smartphone-uri la fel de puternice ca un laptop şi camere comparabile cu cele profesionale. Culmea, dimensiunile sunt similare. IBM Simon avea 8 inci înălţime, în timp ce ultimul iPhone 12 Pro Max are 6,3 inci. IBM Simon cântărea însă jumătate de kilogram.
 
”Primul smartphone care a fost prezentat a fost creat de IBM şi uitaţi-vă unde am ajuns acum. Cu toţii ne aşteptăm să avem unul în buzunar. Cu toţii le folosim în permanenţă. Au devenit device-urile alese pentru accesarea lumii digitale. Iar IBM a fost acolo la început,” a spus Simon Edward, şeful departamentului de marketing IBM.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici