Samsung revoluţionează telefoanele pliabile: ecranul OLED In&Out Flip deschide noi orizonturi către telefoane pliabile mai subţiri şi mai uşoare

  • Ecranul pliabil OLED ”In&Out Flip” de la Samsung deschide calea pentru telefoane pliabile mai subţiri şi mai uşoare, putând fi îndoit la 360 de grade.
  • Noua tehnologie oferă posibilitatea plierii ecranului atât înspre interior, cât şi înspre exterior, permitând utilizarea sa ca un display interior mare precum şi un display de acoperire.
  • Eliminând necesitatea unui display de acoperire şi a componentelor asociate, ecranul In&Out Flip ar putea revoluţiona telefoanele pliabile, aducând un design inovator şi o experienţă de utilizare unică.
5244 afișări
Imaginea articolului Samsung revoluţionează telefoanele pliabile: ecranul OLED In&Out Flip deschide noi orizonturi către telefoane pliabile mai subţiri şi mai uşoare

Sursa foto: Samsung

Samsung Display a prezentat un ecran OLED revoluţionar, proiectat să se îndoaie la 360 de grade, marcând un salt semnificativ în tehnologia telefoanelor pliabile. Numit ”In&Out Flip”, noul ecran pliabil, introdus înaintea CES 2024 (Cel mai important eveniment tehnologic din lume), este centrat în jurul design-urilor Samsung Galaxy Z Fold 5 şi Galaxy Z Flip 5, scrie Tech Radar.

Acest ecran inovator poate fi pliat atât înspre interior, cât şi înspre exterior, permiţând unui singur ecran să servească ca un display interior mare şi un display de acoperire. Scopul este de a oferi o alternativă pentru consumatorii care preferă smartphone-urile clasice (cu colţuri şi/sau margini rotunjite) datorită grosimii produselor pliabile tradiţionale. Când este pliat înspre exterior, atât partea frontală, cât şi partea din spate a dispozitivului pot fi utilizate ca ecrane, oferind o experienţă de utilizare inedită.

În timp ce telefoanele pliabile Samsung au devenit mai subţiri şi mai uşoare, acestea păstrează în continuare o grosime mai mare în comparaţie cu echivalentele non-pliabile. Eliminarea necesităţii unui display de acoperire şi a componentelor asociate ale ecranului In&Out Flip ar putea duce la telefoane pliabile semnificativ mai subţiri şi mai uşoare. Huawei a urmat o abordare similară cu Huawei Mate Xs 2, rezultând telefoane pliabile extrem de subţiri, deşi această tehnologie nu s-a bucurat încă de o adoptare largă în pieţele vestice.

In&Out Flip introduce o caracteristică suplimentară în care, atunci când este pliat, oferă ecrane atât pe partea frontală cât şi pe cea din spate. Cu toate acestea, utilitatea şi impactul asupra durabilităţii telefoanelor care adoptă această tehnologie de afişare rămân incerte. Arcul de pliere de 360 de grade ridică întrebări cu privire la durabilitatea ecranului şi vizibilitatea pliurilor, o preocupare pentru potenţialii cumpărători care s-ar putea descuraja de aspectul cutelor vizibile pe telefoanele pliabile. Samsung a efectuat teste de durabilitate în condiţii extreme, incluzând variaţii de temperatură sau folosirea mingilor de baschet pentru evaluarea rezistenţei, dar şi imersiuni în apă şi frecări cu nisip.

Conferinţa CES a Samsung va dezvălui mai multe detalii despre ecranul In&Out Flip, alături de introducerea tehnologiei de afişare ”Rollable Flex”, proiectată să extindă un ecran de până la cinci ori dimensiunea sa originală. Conferinţa poate aduce lumină asupra planurilor Samsung de a încorpora aceste noi tehnologii de afişare în dispozitivele destinate consumatorilor, posibil inclusiv în presupusul Samsung Galaxy Z Fold 6. Alte tehnologii noi de afişare de la Samsung includ un microdisplay cu rezoluţie ultra-înaltă pentru realitate extinsă imersivă (o combinaţie de realitate virtuală şi realitate augmentată) precum şi cele mai recente panouri QD-OLED, poziţionând Samsung ca un jucător-cheie în avansarea inovaţiilor în afişare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici