Siemens investighează un angajat bănuit că ar avea legături cu o cunoscută reţea de hackeri din Rusia

  • Un fost programator de la compania rusă de IT, NTC Vulkan lucrează pentru compania germană Siemens din Munchen
  • NTC Vulkan este o companie care menţine strânse legături cu serviciile de informaţii ruseşti
  • Anajatul a fost suspendat până la finalizarea anchetei interne
1440 afișări
Imaginea articolului Siemens investighează un angajat bănuit că ar avea legături cu o cunoscută reţea de hackeri din Rusia

Sursa foto: Profimedia

Controversata companie de IT rusă, NTC Vulkan a ieşit din nou la rampă după ce un fost angajat, actualmente lucrător la Siemens, este anchetat de compania germană pentru posibil furt de tehnologie.

"Luăm acest lucru în serios şi analizăm toate aceste date. Nu putem dezvălui nicio informaţie despre identitatea persoanei din cauza legilor privind protecţia datelor", a declarat printr-un comunicat Siemens.

Der Spiegel a raportat că peste 90% dintre foştii angajaţi ai NTC Vulkan sunt infiltraţi în mai multe companii europene. NTC menţine strânse legături cu toate cele trei mari servicii de informaţii ruseşti: FSB, GRU şi SWR. Practic, compania construieşte programe cibernetice, cunoscute drept „fişierele Vulkan”, pentru serviciile de securitate cu care mai apoi vizează atacarea infrastructurii critice din ţările ţintă.

Reţeaua de hackeri este bine pusă la punct şi acţionează numai la ordinele Moscovei, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici