SpaceX, compania lui Elon Musk, a stabilit un nou record mondial

O rachetă SpaceX Falcon 9 a transportat 143 de sateliţi pe orbită duminică, stabilind un nou record mondial pentru cei mai mulţi sateliţi lansaţi de o singură rachetă.

4279 afișări
Imaginea articolului SpaceX, compania lui Elon Musk, a stabilit un nou record mondial

SpaceX, compania lui Elon Musk a stabilit un nou record mondial

Misiunea, denumită Transporter-1, transporta 10 sateliţi pentru reţeaua de internet Starlink a SpaceX şi mai mult de 130 de sateliţi pentru o varietate de clienţi, inclusiv Planet, care operează o constelaţie de sateliţi cu imagini ale Pământului şi ICEYE, care dezvoltă sateliţi radar mici pentru urmărire. gheaţă periculoasă.

Recordul anterior pentru cei mai mulţi sateliţi trimişi în spaţiu într-o singură călătorie a fost deţinut de PSLV, o rachetă indiană, care transporta 104 sateliţi într-o lansare din 2017.

Misiunea Transporter-1 a SpaceX a fost prima din noul program de călătorie pe care SpaceX a anunţat-o în 2019

Rachetele Falcon 9 ale SpaceX sunt mult mai mari decât rachetele Rocket Lab şi Virgin Orbit şi sunt de obicei utilizate pentru a lansa comunicaţii puternice sau sateliţi spion sau nave spaţiale Dragon, care transportă astronauţi şi marfă către şi de la Staţia Spaţială Internaţională.

Decizia de a dedica misiuni suplimentare doar pentru lansarea loturilor de mici produse mici este o companie mai întâi şi este un semn care arată cât de mult a crescut interesul pentru industrie.

Cu toate acestea, pe măsură ce numărul dispozitivelor pe orbită creşte, experţii devin din ce în ce mai preocupaţi de trafic. Sateliţii s-ar putea ciocnit pe orbită şi, deşi astfel de incidente nu prezintă o mare ameninţare pentru oamenii de pe Pământ, resturile ce rămân în urma coliziunii pot rămâne pe orbită ani sau decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici