SpaceX. Visul lui Elon Musk devine realitate: Transportul oamenilor către Staţia Spaţială, aprobat de NASA

  • NASA a aprobat ca SpaceX să transporte oameni către Staţia Spaţială
  • Pe 14 noiembrie va fi lansată racheta Crew Dragon cu 4 astronauţi la bord
  • Elon Musk doreşte să ducă turişti în Spaţiu în 2021
4551 afișări
Imaginea articolului SpaceX. Visul lui Elon Musk devine realitate: Transportul oamenilor către Staţia Spaţială, aprobat de NASA

FOTO: YouTube/NASA's Kennedy Space Center

Miliardarul Elon Musk are motive să sărbătorească. NASA tocmai a aprobat ca SpaceX, compania lui Musk, să transporte oameni către Spaţiu.

Marele vis al lui Elon Musk se apropie de realitate. Şeful de la Tesla şi Space X a primit undă verde de la NASA. Agenţia Spaţială a făcut anunţul prin vocea administratorului Jim Bridenstine.
 
SpaceX a trecut cu brio toate testele la sol, simulările şi zborurile fără echipaj. Pasul decisiv a fost în luna mai când a avut loc zborul de text Demo-2 cu astronauţii Robert Behnken şi Douglas Hurley.
 
„Intrăm într-o nouă eră a zborului oamenilor în Spaţiu. În aceasta NASA nu mai este doar cumpărătorul, patronul şi operatorul al întregului hardware, vom fi un client. Un client din mulţi alţii într-o piaţă robustă”, spune Jim Bridenstine, administrator NASA.
 
SpaceX va profita imediat de aprobarea de la NASA. Pe 14 noiembrie va lansa racheta Falcon 9 avându-i la bord pe astronauţii NASA, Michael Hopkins, Victor Glober şi Shannon Walker, dar şi pe astronautul Soichi Noguchi de la agenţia japoneză JAXA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici