Statele Unite au anulat testarea unei rachete balistice intercontinentale pentru a evita o escaladare nucleară cu Rusia

Racheta balistică intercontinentală Minuteman III este de fabricaţie americană, poate transporta arme nucleare strategice, are o rază de acţiune de 9.660 km şi poate călători cu o viteză de aproximativ 24.000 km/h.

15051 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au anulat testarea unei rachete balistice intercontinentale pentru a evita o escaladare nucleară cu Rusia

Sursa Foto - U.S. Air Force

Statele Unite au anulat testarea unei rachete balistice intercontinentale pentru a evita o escaladare nucleară cu Rusia.  

Racheta balistică propusă pentru test era Minuteman III, transmite Reuters

Pentagonul a anunţat pentru prima dată o amânare a testului pe 2 martie, după ce Rusia a declarat că îşi pune forţele nucleare în alertă maximă.  

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Ann Stefanek, a declarat că decizia de a anula testul rachetei LGM-30G Minuteman III se datorează aceloraşi motive ca atunci când aceasta a fost amânată pentru prima dată. Următorul test Minuteman III este programat să aibă loc la sfârşitul acestui an.

„Forţele aeriene au încredere în pregătirea forţelor strategice ale Statelor Unite”, a spus Stefanek.

Racheta balistică intercontinentală Minuteman III  poate transporta arme nucleare strategice, are o rază de acţiune  de 9.660 km şi poate călători cu o viteză de aproximativ  24.000 km/h.

Rachetele sunt dispersate în silozuri subterane. 

Mai jos puteţi vedea un clip video cu testarea unei rachete Minuteman III din anul 2015. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici