SUA au testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie. Testul a fost desfăşurat în secret pentru a nu "supăra" Rusia

Statele Unite ale Americii au anunţat că au testat cu succes o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie în timp ce preşedintele Joe Biden se îmbarcase să plece în Europa, dar testul a fost ţinut secret timp de două săptămâni pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Federaţia Rusă.

2932 afișări
Imaginea articolului SUA au testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie. Testul a fost desfăşurat în secret pentru a nu "supăra" Rusia

Sursa Foto - United States Navy

Statele Unite ale Americii au anunţat că au testat cu succes o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie în timp ce preşedintele Joe Biden se îmbarcase să plece în Europa, dar testul a fost ţinut secret timp de două săptămâni pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Federaţia Rusă, raportează CNN.

Racheta cunoscută sub numele de "Hypersonic Air-breathing Weapon Concept" (HAWC) a fost lansată de pe un bombardier B-52 în largul coastei de vest.

Racheta, odată propulsată, a atins viteza maximă de 5 mach (6125 km/oră), adică de cinci ori viteza sunetului, şi a efectuat un zbor la o înălţime de 19 kilometri, pe o distanţă de 482 kilometri  parcursă în doar 5 minute. 

Testul a avut loc la câteva zile după ce Rusia a bombardat un depozit de muniţii din vestul Ucrainei cu o rachetă hipersonică. 

Acum 3 zile, oficialii SUA au declarat că au anulat un test cu o rachetă balistică Minuteman III pentru a nu provoca Rusia, transmitea Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici