- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (20.07.2022, 15:51)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Telescopul spaţial James Webb, lovit de un meteorit. Daunele sunt „semnificative şi imposibil de corectat”
Telescopul spaţial James Webb a fost lovit de un meteorit, iar daunele sunt „semnificative şi imposibil de corectat", potrivit Sky News.
11921 afișări

Ca orice navă spaţială, telescopul a întâlnit micrometeoriţi, iar senzorii săi au detectat şase deformări pe panourile oglinzii primare, care au fost atribuite loviturilor. NASA a anunţat că un meteorit care a lovit telescopul spaţial James Webb a provocat daune „semnificative şi imposibil de corectat" la unul dintre panourile pe care acesta le foloseşte pentru a privi în spaţiul cosmic.
Unele dintre aceste degradări pot fi corectate prin ajustarea calculelor matematice pe care NASA le aplică datelor pe care le colectează fiecare panou. Cu toate acestea, una dintre lovituri, care a avut loc între 22 şi 24 mai, a fost cauzată de un meteorit mai mare şi a dus la o „modificare semnificativă şi necorectabilă" a segmentului C3, potrivit documentului NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Locația perfectă pentru routerul WiFi. Ce recomandă experții pentru o conexiune mai bună
-
Se dă ora! Vom dormi cu o oră mai puţin. Detalii despre schimbarea orei 2023
-
Primele semne ale bolii Alzheimer pot apărea în globul ocular - studiu
-
Oficialii ONU au constatat atrocităţi comise de forţele militare ucrainene şi ruse
Din fericire, această modificare nu are un impact deosebit asupra modului în care funcţionează telescopul în ansamblu, iar NASA a declarat că performanţele sale continuă să depăşească aşteptările. Cu toate acestea, lovitura a provocat o îngrijorare cu privire la impactul pe care l-ar putea avea viitoarele lovituri.
„Nu este încă clar dacă lovitura din 2022 din mai asupra segmentului C3 a fost un eveniment rar. Echipa de proiect efectuează investigaţii suplimentare privind populaţia de micrometeoroizi [şi] modul în care impacturile afectează oglinzile", se mai arată în document.
O altă metodă potenţială de atenuare a loviturilor ar putea implica reducerea la minimum a timpului petrecut de telescop „privind în direcţia mişcării orbitale, care, din punct de vedere statistic, are rate şi energii mai mari ale micrometeoriţilor".
O cantitate tot mai mare de resturi orbitale a forţat în mod regulat controlorii Staţiei Spaţiale Internaţionale să efectueze „manevre de evitare" pentru a evita ca aceasta să fie lovită.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:59
-
ieri, 22:58
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 29. Polonia va primi de la Uniunea Europeană fonduri pentru armamentul livrat Ucrainei / Ucraina anunţă contraofensiva / Experţii cred că Rusia se va prăbuşi până în 2033, dar Medvedev contrazice cifrele şi îl citează pe Stalin / Aghiotantul lui Putin nu lasă din gură ameninţarea nucleară