Ultima fiţă a bogaţilor lumii: milionarii stau la coadă pentru prima călătorie ecologică în stratosferă

Zborul în spaţiu într-un balon cu aer cald este tot mai căutat, iar Japonia şi Statele Unite oferă o astfel de plimbare într-o capsulă, pentru a putea observa curbura Pământului.

929 afișări
Imaginea articolului Ultima fiţă a bogaţilor lumii: milionarii stau la coadă pentru prima călătorie ecologică în stratosferă

Ultima fiţă a bogaţilor lumii: milionarii stau la coadă pentru prima călătorie ecologică în stratosferă

O odisee în spaţiu într-un balon cu aer cald este bucuria milionarilor care caută senzaţii tari (şi prietenoşi cu mediul).

Un start-up japonez va propune anul acesta un zbor experimental într-o capsulă ataşată unui balon cu aer cald, care se va înălţa atât de sus pentru a permite să fie observată curbura planetei noastre. Costul zborului nu a fost încă dezvăluit, dar se ştie sigur că va fi mult mai mic decât cele 55 de milioane de dolari necesare unui zbor comercial.

Este o soluţie mai ieftină şi mai romantică pentru viitorul apropiat: un survol în mijlocul stratosferei (între 10 şi 50 de kilometri deasupra nivelului mării). Pe lângă Japonia, Franţa lucrează la aceste baloane futuriste (cu companii precum Zephalto, Stratoflight şi Expleo), iar în Statele Unite - World View Enterprise.

Propunerea americană

America dezvoltă şi acest nou tip de turism spaţial. Le promite viitorilor clienţi posibilitatea de a observa curbura Pământului şi întunericul spaţiului, în timp ce stau confortabil într-un fotoliu, într-o cabină extra-luxoasă care va fi dusă la o altitudine foarte mare de un balon gigantic. Compania care oferă această călătorie este Space Perspective, care a arătat recent imaginile publice cu interiorul cabinei navei spaţiale şi speră să înceapă lansările de la Kennedy Center din Florida până la sfârşitul anului 2024.

A vândut deja peste 600 de bilete la preţul de 125.000 de dolari fiecare. Podurile au ferestre de 1,5 metri înălţime, scaune tip găleată şi un sistem de iluminare care produce lumini de culoare violet. La bord vor fi, de asemenea, disponibile un bar adevărat şi conexiune la internet Wi-Fi.

Cabina cu două locuri rezistă la presiune şi la frig

Japonezului Keisuke Iwaya a avut nevoie de zece ani pentru a-şi veni cu proiectul. Iniţial, acest pasionat de spaţiu avea să lanseze baloane echipate cu GoPro, pentru a face poze „de acolo sus”.

Atunci a apărut ideea de a merge chiar el acolo. Cu sediul în Sapporo, compania sa, Iwaya Giken, a lucrat cu resurse reduse (inclusiv cele ale JTB, o agenţie de turism japoneză) pentru a proiecta o cabină cu două locuri, T-10 Earther, capabilă să reziste presiunii şi frigului de la această altitudine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici