Un cercetător de securitate a furat milioane de dolari de la Apple

Un cercetător de securitate a furat milioane de dolari de la Apple. După ce a raportat mai multe bug-uri în MacOs Sonoma, nu s-a gândit de două ori să pună mâna pe produse în mod ilicit.

868 afișări
Imaginea articolului Un cercetător de securitate a furat milioane de dolari de la Apple

Un cercetător de securitate a furat milioane de dolari de la Apple

Noah Roskin-Frazee, un cercetător în domeniul securităţii, a fost arestat în luna ianuarie pentru fraudarea Apple. Potrivit unui raport recent al 404 Media, cu ajutorul unui complice, Frazee a reuşit să pună mâna pe produse şi servicii în valoare de peste 3 milioane de dolari - inclusiv carduri cadou în valoare de aproximativ 2,5 milioane de dolari - prin exploatarea unei vulnerabilităţi din sistemul intern.

Şi, deşi documentele judiciare în această chestiune nu menţionează în mod explicit Apple, nu există nicio îndoială că a fost vorba de compania din Cupertino.

După cum se arată în documente, în 2019, Frazee şi complicele său au folosit un instrument de resetare a parolei pentru a obţine acces la contul unui angajat al unei presupuse "companii B" care ar fi gestionat serviciul de asistenţă pentru clienţi al Apple, conform wired.it.

De aici, cercetătorul a reuşit să obţină mai întâi acces la serverele VPN ale companiei, iar apoi la sistemele Apple, astfel încât să poată plasa comenzi frauduloase. Şi asta datorită capacităţii sale de a exploata vulnerabilitatea Toolbox, un sistem folosit de companie pentru a pune comenzile în aşteptare înainte de a fi procesate, dar unde acestea pot fi în continuare modificate.

Prin urmare, după ce a plasat comenzi sub un nume fals, cercetătorul a putut interveni în Toolbox pentru a reseta preţul de vânzare la zero sau pentru a adăuga gratuit produse la comenzile existente.

În acest fel, Frazee a reuşit să intre în posesia unor produse, servicii şi carduri cadou Apple fără a fi nevoit să cheltuiască vreun dolar.

Surprinzător este că, într-un document publicat la mai puţin de două săptămâni după arestarea sa, Apple i-a mulţumit lui Frazee pentru că i-a adus în atenţie mai multe erori din macOS Sonoma.

Cercetătorul acuzat de fraudăar putea plăti cu 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici