Microsoft învaţă două milioane de indieni să obţină abilităţi în domeniul inteligenţei artificiale

Două milioane de indieni, proveniţi din oraşele mici, vor fi ajutaţi să obţină abilităţi de inteligenţă artificială, anunţă Microsoft într-un comunicat de presă.

258 afișări
Imaginea articolului Microsoft învaţă două milioane de indieni să obţină abilităţi în domeniul inteligenţei artificiale

Microsoft învaţă 2 milioane de indieni să obţină abilităţi de inteligenţă artificială

Iniţiativa are drept scop de a dezvolta societatea rurală şi pe cea din oraşele mai mici, din zonele 2 şi 3, subdezvoltate, pentru a contribui la progres socio-economic incluziv, notează compania, citată de Reuters.   

Astfel, două miioane de indieni vor avea oportunităţi de pregătire profesională în aria inteligenţei artificiale până în anul 2025, a declarat, miercuri, directorul general Satya Nadella.

,,Sper să apară un consens şi asta este ceea ce ajută cu adevărat, într-un anumit sens, (la) răspândirea acestei tehnologii", a declarat Nadella la o conferinţă din Mumbai, referindu-se la încercările globale de a elabora norme şi de a reglementa IA.

Nadella a spus că speră ca difuzarea IA la nivel global să ducă la o "distribuţie egală a creşterii economice", mai notează Reuters.

Potrivit comunicatului emis de către companie, organizaţiile din India înregistrează un randament mediu de 3,86 de dolari pentru fiecare dolar american cheltuit pe proiecte de inteligenţă artificială. Totodată, peste 150 de organizaţii folosesc Azure OpenAI Service pentru inovaţii în sectoare precum agricultura, aviaţia sau comerţul electronic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici