Un electrod ar putea ajuta la salvarea culturilor agricole. Ce au descoperit cercetătorii

  • Cercetători de la Universitatea Tehnologică Nanyang au descoperit o metodă de a comunica cu plantele.
  • S-au folosit de capacitatea plantelor de transmitere a impulsurilor electrice şi au realizat un electrod.
  • Acest electrod este realizat după un tipar folosit deja în ecocardiograme.
1185 afișări
Imaginea articolului Un electrod ar putea ajuta la salvarea culturilor agricole. Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au descoperit cum se poate vorbi cu plantele. Lucru ce va ajuta la salvarea culturilor agricole

Efectele schimbărilor climatice ameninţă şi securitatea hranei de pe întreg globul. Plantele au şi ele de suferit.
 
Schimbările climatice pot fi o provocare şi mai mare pentru plante şi copaci.
 
O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore a descoperit o modalitate prin care se poate comunica cu plantele. Pentru asta s-au folosit de capacitatea acestora de transmitere a impulsurilor electrice.
 
Acest lucru se poate realiza prin echiparea plantelor cu un electrod, prin care se pot transmite semnale electrice de la om la plantă şi invers. Pentru a detecta aceste semnale, electrodul folosit a fost creat după un model utilizat în ecocardiograme. A fost testat pe planta carnivoră Venus Flytrap.
 
Această metodă ajută la monitorizarea stării plantelor înainte de apariţia unor boli, iar asta va ajuta la salvarea culturilor agricole în viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici